POLITICĂ

Calendarul Zilei: Află ce evenimente din istorie au marcat ziua de 19 mai

1892, pe 19 mai, un alt american inventa ciocanul pneumatic, cu aer comprimat.

19 mai 1911, în Statele Unite avea loc o premieră: deşi cu un alibi destul de solid, Caesar Cella era găsit vinovat de crimă şi condamnat. El a fost primul om condamnat pe baza amprentelor digitale.

19 mai 1919 era înfiinţată la Londra organizaţia non guvernamentală “Salvaţi Copiii”, pentru apărarea drepturilor copilului. Scopul principal al asociaţiei este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătăţiri substanţiale şi de lungă durata în folosul copilăriei. Astăzi, în 120 de ţări din lume există câte o organizaţie cu acest nume, toate făcând parte dintr-o alianţa internaţională.

1932, pe 19 mai, aviatoarea americană Amelia Earhart devenea prima femeie pilot care traversa singură Atlanticul. Peste cinci ani, când era aproape de stabilirea unui nou record printr-un zbor în jurul lumii, avionul sau a dispărut fără urmă deasupra Pacificului.

Tot într-o zi de 19 mai, în 1976, Keith Richards avea un accident de maşină după ce adormise la volan. Poliţiştii au găsit asupra lui cocaină şi marijuana.

În 1979, pe 19 mai, Eric Clapton dădea o petrecere în casă să din Surrey pentru a celebra căsătoria cu Patti Boyd. Artistul amenajase în grădina o scenă pe care au cântat Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Ginger Baker şi Mick Jagger.

Pe 19 mai 1981, Sting era onorat cu distincţia “Compozitorul anului” la a 26-a ediţie a premiilor “Ivor Novello”.

La dată de 19 mai 1988, James Brown era arestat pentru a cincea oară în decursul unui an, pentru posesie ilegală de arme. Acesta a primit o sentinţa de 6 ani de închisoare.

În 1990, pe 19 mai, piesă “Vogue” a Madonnei se află pe prima poziţie în topurile americane 


Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button