CULINAR

Rețetă de chiteluțe italiene cu două tipuri de carne și parmezan

Există un număr foarte mare de rețete pentru chiftelele preferate de toată lumea. Noi vă oferim versiunea italiană mai degrabă tradițională, care presupune coacerea chifteluțelor în cuptor. Dacă vă plac chifteluțele cu sos, le puteți pune într-o pastă de roșii condimentată care fierbe la foc mic câteva minute după ce le-ați gătit.

Ingrediente
lapte – o jumătate de cană
suc de lămâie – o jumătate de lingură
pâine tăiată în cubulețe – 100-150 g
ulei de măsline – 1 lingură.
ceapă tăiată cubulețe – 1 ceapă mică sau jumătate de ceapă mare
usturoi – 2 căței
carne tocată de vită – 500 g
carne de porc măcinată – 250 g
parmezan ras – 100 g
ou – 2 bucăți
pătrunjel
ardei iute
piper proaspăt măcinat
sare

Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Amestecați laptele și sucul de lămâie într-un bol mic. Se lasă să se odihnească timp de 5 minute. Se toarnă laptele peste pâine. Se lasă pâinea să absoarbă tot laptele și se frământă ușor cu mâinile.

Se sotează ceapa în uleiul de măsline până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Se adaugă usturoiul și se sotează timp de 1 minut.

Adăugați ceapa și usturoiul în castronul cu pâine, împreună cu carnea de vită, carnea de porc, brânza, ouăle, pătrunjelul, ardeii și sarea.

Amestecați totul cu mâinile. Amestecul trebuie să fie umed. Se lasă să stea câteva minute înainte de a începe să se formeze chifteluțele de carne.

Se rulează în aproximativ 16 chifteluțe.

Se stropește tigaia cu ulei de măsline. Prăjiți chiftelele pe toate părțile la foc mare până devin crocante. Prăjiți chiftelele timp de aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Dacă chiftelele se lipesc de tigaie, lăsați-le puțin timp înainte de a le întoarce. De asemenea, aveți grijă când întoarceți chiftelele, deoarece sunt destul de fragile.

Se așază chiftelele pe o tavă de copt și se fierb timp de 10 minute. Vor fi puțin înmuiați în interior, dar vor continua să se gătească atunci când îi scoateți din cuptor. Dacă nu vă place rozul din interiorul cărnii, lăsați chiftelele în cuptor pentru încă 5 minute sau fierbeți-le într-un sos de roșii înăbușit timp de câteva minute.

Poftă bună!

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button