EXTERNE

Țările G7 se pregătesc pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei

Noi sancțiuni împotriva Rusiei vor fi anunțate la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia.

Un purtător de cuvânt anonim al Casei Albe a declarat reporterilor

„Toți membrii G7 se pregătesc pentru introducerea de noi sancțiuni și controale la export. Nu voi intra în detalii despre ceea ce fac partenerii, dar Statele Unite vor oferi propriul pachet semnificativ”, a spus el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, SUA intenționează să extindă controalele la export pentru a face mai dificilă pentru Rusia menținerea mașinii sale de război. Aceasta include restricționarea semnificativă a unor categorii de bunuri cheie ale complexului militar-industrial, precum și tăierea a aproximativ 70 de entități din Rusia și din țări terțe de la primirea de exporturi din SUA prin adăugarea lor pe o listă neagră.

„În plus, vom anunța peste 300 de noi sancțiuni împotriva unor persoane, entități, nave și aeronave”, a declarat oficialul.

Aceste măsuri vor avea ca scop stoparea posibilității de eludare a măsurilor restrictive. Ele vor viza intermediarii financiari, precum și entitățile care contribuie la susținerea războiului declanșat de Rusia. Acestea vor fi sancțiuni în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, a adăugat el.

Anterior, consilierul prezidențial pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, a declarat că la summitul G7 nu se va discuta despre o interdicție totală a exporturilor către Rusia, ci se va concentra pe punerea în aplicare a sancțiunilor și pe eludarea acestora.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button