EXTERNE

Șoferi furioși din Berlin i-au bătut pe activiștii pentru climă care blocau drumurile

La Berlin, un grup de activiști pentru climă, numit „Ultima Generație”, a blocat mai multe drumuri, dar unii șoferi și-au pierdut răbdarea și i-au forțat pe protestatari să plece.

Șoferii au recurs la violență împotriva activiștilor din grupul „Ultima Generație” pentru climă, vineri dimineață. Potrivit unui fotograf al dpa, aceștia i-au târât pe protestatari pe autostrada A100, la ieșirea de pe bulevardul Kurfürstendamm, lovindu-i și lovindu-i cu picioarele.

Potrivit poliției, activiștii „Last Generation” au blocat traficul în doar unsprezece locuri din Berlin în cursul dimineții. Principalele drumuri de intrare în oraș, Müllerstraße, Frankfurt Allee și barajul Tempelhofer au fost afectate de manifestațiile pentru climă.

Pe autostrada A100, patru activiști s-au lipit cu bandă adezivă de șosea și doi de mașini, blocând benzile din stânga și din dreapta, banda din mijloc fiind liberă. Poliția a fost prezentă la fața locului. Manifestanți din grup s-au lipit și ei cu mâinile de Müllerstraße.

În total, activiștii de la Last Generation au protestat în Berlin în 14 locații, cerând mai multe acțiuni politice împotriva schimbărilor climatice. Potrivit grupului pentru climă, blocajele au fost concepute în mod deliberat pentru a împiedica mișcarea festivă de ieșire din oraș.

Grupul Last Generation, înființat la sfârșitul anului 2021, a blocat pentru prima dată drumurile de acces la autostrăzile din Berlin la 24 ianuarie 2022. De atunci, cu intermitențe, astfel de blocaje au avut loc aproape zilnic, la fel ca și protestele la muzee, pe stadioane, în apropierea conductelor de petrol și în aeroporturi. Activiștii cer limite de viteză de până la 100 km/h pe autostrăzile germane și un bilet permanent de 9 euro pentru autobuze și trenuri, ca măsuri imediate împotriva iminentului „colaps climatic”.

Reamintim că vicecancelarul și ministrul german al economiei, Robert Habeck, care aparține Verzilor, i-a criticat dur pe activiștii inițiativei „Ultima generație” pentru protestele lor.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button