Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Alegeri în Grecia: S-au deschis urnele pentru alegerile parlamentare

S-au deschis urnele pentru alegerile parlamentare din Grecia, primele de când economia țării a încetat să mai fie supusă unei supravegheri și unui control strict din partea creditorilor internaționali care au furnizat fonduri de salvare în timpul crizei financiare de aproape zece ani.

Principalii doi contracandidați la scrutinul de duminică sunt premierul conservator Kyriakos Mitsotakis, în vârstă de 55 de ani, un fost bancher cu studii la Harvard, și Alexis Tsipras, în vârstă de 48 de ani, care conduce partidul de stânga Syriza și care a fost prim-ministru în timpul unora dintre cei mai turbulenți ani ai crizei financiare.

Deși dl Mitsotakis a avut un avans constant în sondajele de opinie, un sistem electoral nou introdus de reprezentare proporțională face puțin probabil ca cel care va câștiga alegerile să fie capabil să adune suficiente locuri în parlamentul de 300 de membri al Greciei pentru a forma un guvern fără a căuta parteneri de coaliție.

Câștigătorul alegerilor de duminică va avea la dispoziție trei zile pentru a negocia o coaliție cu unul sau mai multe alte partide.

Dacă acest lucru eșuează, mandatul de a forma un guvern va fi acordat celui de-al doilea partid.

Însă diviziunile profunde dintre cele două partide principale și cele patru partide mai mici care se așteaptă să intre în parlament înseamnă că o coaliție va fi greu de obținut, ceea ce face ca la 2 iulie să fie probabilă o a doua alegere.

Aceste alegeri vor avea loc în conformitate cu o nouă lege electorală care facilitează formarea unui guvern de către un partid câștigător, oferindu-i un bonus de până la 50 de locuri.

O multitudine de partide mai mici se luptă, de asemenea, pentru voturi, deși doar câteva dintre ele ar putea avea șanse să atingă pragul de 3% pentru a obține locuri în parlamentul de 300 de membri al Greciei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button