EXTERNE

Chitara spartă a lui Kurt Cobain a fost vândută cu 600.000 de dolari

O chitară spartă pe scenă de Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, s-a vândut cu aproape 600.000 de dolari, de câteva ori mai mult decât estimarea inițială, a anunțat sâmbătă o casă de licitații.

Chitara Fender Stratocaster neagră spartă a fost asamblată la loc, dar nu mai poate fi cântată, a declarat Kody Frederick de la Julien’s Auctions pentru AFP la începutul acestei luni.

Aceasta a fost semnată de toți cei trei membri ai trupei grunge din Seattle, în timp ce aceștia au ajuns la faima mondială.

Casa de licitații a declarat că se aștepta ca instrumentul să se vândă cu 60.000 de dolari la evenimentul care a avut loc în fața unei audiențe live la Hard Rock Cafe din New York City.

În schimb, acesta a fost vândut pentru 595.000 de dolari, a precizat Julien’s într-o declarație, numind totalul „uimitor”.

„Puteți vedea aici ruptura care a avut loc când a trântit chitara, unde gâtul de aici se cam conectează, precum și aici jos, în partea de jos, unde a trântit chitara”, a declarat Frederick pentru AFP la începutul lunii mai.

„Kurt Cobain, când era pe scenă, când cânta, era o mașină. Omul era furios și puteai simți asta pe scenă. Și simțeai asta după felul în care își trata instrumentele.

„Acest element rupt, într-un mod ciudat, de la acest muzician rupt, care a definit cu adevărat această eră dură și tumultoasă a muzicii.”

Printre hiturile Nirvana, dintre care multe au fost compuse de Cobain, se numără „Come As You Are”, „Lithium” și „Smells Like Teen Spirit” din 1991 – o piesă care a devenit un imn pentru o generație de adolescenți înstrăinați.

Cobain s-a luptat cu dependența de substanțe și cu depresia și a avut o relație tumultuoasă cu soția sa, Courtney Love. S-a sinucis în aprilie 1994.

Licitația de trei zile, care se va încheia duminică, include, de asemenea, suveniruri din carierele lui Eddie Van Halen, Elvis Presley, Freddie Mercury, Bill Wyman și Janet Jackson.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button