EXTERNE

Cum a murit o adolscentă de 14 ani după ce a urmărit videoclipuri „violente” pe TikTok

O adolescentă a murit în mod tragic într-un „act de automutilare” după ce a vizionat videoclipuri „înfiorătoare” de pe TikTok.

Maia Walsh a fost descrisă ca fiind o fată „frumoasă” și „inteligentă”, dar a murit în circumstanțe sfâșietoare cu puțin timp înainte de a împlini 14 ani.

Tatăl Maiei, Liam, în vârstă de 48 de ani, din Basildon, Essex, a declarat că aceasta a murit în urma unui act de automutilare fiind „influențată” de videoclipurile pe TikTok.

El i-a adus un omagiu fiicei sale și a promis că va afla ce a dus la autoagresiunea și moartea ei în casa mamei sale din Hertford, în jurul miezului nopții, între 6 și 7 octombrie anul trecut.

O anchetă privind moartea Maiei a fost deschisă în luna octombrie a anului trecut la St Albans Coroner’s Court, dar încă nu a fost stabilită o dată pentru audiere și nici nu au fost contactate părțile implicate.

Liam a descris-o pe Maia ca fiind „o pasionată jucătoare de șah”, adăugând: „Era inteligentă, atrăgătoare, un intelect, era, de asemenea, foarte dulce și foarte amabilă și foarte protectoare față de prietenii ei și extrem de amuzantă.

Viața lui Liam a fost dată peste cap când, la primele ore ale dimineții de octombrie, a primit un telefon de la mama Maiei „țipând” că Maia a murit.

Părinții nu au avut acces la telefonul, laptopul și tableta Maiei, așa că nu aveau nicio idee despre ce consumase pe rețelele de socializare în perioada premergătoare morții sale tragice.

Poliția a deținut dispozitivele timp de cinci luni și nu a făcut niciun progres până când mama Maiei a intrat în cele din urmă într-unul dintre ele și a reușit să acceseze parolele celorlalte.

Au găsit o fotografie cu aproximativ o lună înainte de a muri, în care aceasta își făcuse intenționat vânătăi pe gât, simulând un act de automutilare prin spânzurare.

Pe lângă aceasta, atunci când a răsfoit TikTok-ul Maiei, Liam a găsit două videoclipuri „înfiorătoare” care discutau și prezentau în mod intensiv sinuciderea și automutilarea.

Într-unul dintre videoclipuri, se aude pe fundal o melodie de spectacol obsedantă, în timp ce cineva povestește o întâlnire imaginară între două persoane care discută despre automutilare.

Celălalt era o simulare animată a unui act de sinucidere, iar Maia le salvase cu doar patru zile înainte de a muri.

„Este cu adevărat tulburător să încerci să ghicești și să le înțelegi meritele, pentru că nu este artă, nu este amuzant, nu este informativ, ci este un fel de pregătire de un anumit fel… este ca și cum „fă-ți rău, nu este o idee bună să te rănești””.

Din cauza politicilor site-ului, istoricul de vizionare al unui utilizator este șters după 90 de zile, așa că Liam nu știe ce alte materiale media a consumat fiica sa pe platformă.

Poliția din Hertfordshire a declarat: „Vineri, 7 octombrie, în jurul orei 12.50, poliția a fost chemată la o adresă din Hertford în urma morții subite a unei adolescente.

„Moartea ei a fost considerată nesuspicioasă și a fost pregătit un dosar pentru medicul legist.”

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat „Cele mai profunde condoleanțe sunt alături de familia care se confruntă cu această pierdere tragică. Siguranța comunității noastre este prioritatea noastră și nu permitem conținut care promovează sau glorifică sinuciderea sau automutilarea pe platforma noastră.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button