Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Femeile ar trebui să facă o mamografie începând de la vârsta de 40 de ani – Studiu

Un organism care emite recomandări de sănătate publică în SUA a declarat marţi că femeile ar trebui să facă o mamografie începând de la vârsta de 40 de ani, şi nu de la 50 de ani, aşa cum era recomandat înainte, o schimbare care ar putea salva mii de vieţi, potrivit experţilor, relatează AFP.

De la vârsta de 40 de ani, această examinare menită să detecteze cancerul de sân trebuie să aibă loc la fiecare doi ani, a declarat US Preventive Services Task Force, organism ale cărui recomandări sunt în general foarte respectate în SUA.

Potrivit acestui organism, scăderea vârstei la 40 de ani pentru realizarea mamografiei ar putea salva cu 19% mai multe vieţi.

Cancerul de sân este a doua cauză a deceselor provocate de tumorile maligne în rândul femeilor în Statele Unite.

„Femeile de culoare au un risc cu 40% mai mare de a muri din cauza cancerului de sân comparativ cu femeile albe şi sunt prea des afectate de cancere mortale la o vârstă fragedă”, a declarat US Preventive Services Task Force în comunicatul său.

Anterior, femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani erau invitate să decidă individual în legătură cu realizarea unei mamografii, în funcţie de antecedentele şi de preferinţele lor.

Vârsta de 50 de ani este adesea stabilită şi în alte ţări, precum Franţa, pentru recomandarea unei mamografii.

Noile recomandări ale organismului de sănătate publică din SUA se aplică tuturor femeilor cu risc mediu de a dezvolta boala, inclusiv celor cu un istoric familial de cancer mamar sau celor care au o densitate mare a sânilor.

„Ştim că femeile cu sânii denşi au un risc crescut de cancer de sân şi, din păcate, mamografiile nu funcţionează la fel de bine în cazul lor”, a declarat John Wong, un membru al grupului, în comunicat. „Ceea ce nu ştim încă este dacă mai multe screening-uri pentru femeile cu sânii denşi ar ajuta şi cum”, a adăugat el.

Aceste noi recomandări nu sunt încă definitive, fiind mai întâi supuse unei perioade de dezbatere publică.

Majoritatea asigurărilor private ar trebui să acopere recomandările emise de Preventive Services Task Force în SUA.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button