EXTERNE

Franța vrea să interzică fumatul în păduri pentru a evita incendiile

Deputații din camera inferioară a parlamentului francez au sprijinit provizoriu un proiect de lege care ar interzice fumatul în păduri și în centurile forestiere în perioadele cu risc de incendiu.

Deputații din Adunarea Națională a Franței au susținut în unanimitate un proiect de lege aprobat deja în Senat, care vizează prevenirea și combaterea incendiilor de pădure.

Un amendament suplimentar adoptat de legislatori interzice fumatul în sau în apropierea tuturor pădurilor și centurilor forestiere în timpul sezonului de incendii. Deși acesta durează, în general, vara în Franța, în sudul țării cel mai afectat de schimbările climatice este declarat și în alte luni.

Interzicerea fumatului se bazează pe legislația forestieră actuală, care interzice deja focurile de tabără la mai puțin de 200 de metri de zonele împădurite.

Legea are ca scop reducerea riscului de incendii cauzate de țigările aruncate. Cifrele oficiale arată că 90% din incendiile din pădurile franceze sunt cauzate de activitatea umană.

Adunarea Națională a Franței trebuie acum să finalizeze proiectul de lege final înainte ca acesta să fie adoptat și să intre în vigoare.

Franța, una dintre cele mai împădurite țări din Europa, este afectată de mult timp de incendii de pădure. Însă, în timp ce aceste dezastre naturale începeau de obicei la sfârșitul anului, odată cu schimbările climatice, ele se produc mai devreme, devin mai frecvente și sunt din ce în ce mai greu de oprit.

După cum s-a raportat, Franța va comanda aproximativ 200 de mașini de pompieri suplimentare pentru regiunile care au fost cele mai afectate de incendii forestiere de amploare în ultimii ani.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button