Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Primele simptome ale cancerului de rinichi seamănă cu oboseala sau cu o răceală

Un chirurg renumit vorbește despre semnele cancerului de rinichi, o boală care este adesea observată doar în stadii avansate, când un prognostic favorabil este deja puțin probabil. Simptomele timpurii ale cancerului de rinichi pot semăna cu surmenajul sau cu lipsa de odihnă, sau cu o răceală. Chiar și atunci când sunt observate, oamenii nu se alarmează și nu se grăbesc să meargă la medic.

„Primele semnale de alarmă sunt deseori interpretate de pacienți ca fiind o stare de rău obișnuită: oamenii trec în revistă temperatura subfebrilă și durerile lombare ca fiind febră acută, iar oboseala ca fiind stres și surmenaj”, a declarat medicul.

Pe măsură ce tumora se dezvoltă, simptomele nefavorabile se intensifică, de exemplu, durerile de spate devin mai pronunțate și oboseala devine persistentă. În plus, prezența sângelui poate fi observată în urină. În plus, există o pierdere accentuată în greutate fără un motiv aparent.

„Odată cu răspândirea metastazelor, apar simptome suplimentare: dificultăți de respirație și hemoptizie atunci când apar focare de cancer în plămâni, dureri la nivelul capului și al corpului”, a adăugat medicul.

Doctorul a mai precizat că cancerul de rinichi este o boală care este influențată în cea mai mare parte de stilul de viață și obiceiurile unei persoane. De exemplu, riscul său este mai mare în cazul persoanelor care fumează, sunt obeze sau suferă de hipertensiune arterială.

Important: Informațiile sunt furnizate în scop informativ. Adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la contraindicații și efecte secundare și în niciun caz nu trebuie să încercați să vă tratați singur. Solicitați sfatul medicului la primul semn de boală.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button