Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Vouchere pentru alimente 2023: Când intră tranşa a treia pe cardurile românilor vulnerabili

Vouchere pentru alimente 2023. Reprezentații Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au anunțat când intră tranșa a treia de 250 de lei pe cardurile românilor vulnerabili.

Pe 11 aprilie, chiar înainte de Paște, românii situați în categoriile vulnerabile încasau a doua tranșă de bani din cadrul Programului Sprijin pentru România demarat în 2022. E vorba de cei 50 de euro (250 de lei) pe deja cunoscutele vouchere pentru alimente.

Între timp, românii cu venituri mici au primit o veste bună din partea guvernanților. În iunie, ei vor primi o nouă tranșă de 250 pe cardurile sociale. Mai exact, cardurile sociale pentru alimente și mese calde urmează a fi alimentate în primele 10 zile ale primei luni de vară.

Vorbim despre ajutorul pe care românii îl primesc din două în două luni, în tranșe egale. În 2023, suma totală ce se acordă de la stat este de 1.500 de lei. Banii pot fi folosiți de către beneficiari pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Din datele furnizate de Guvern, de acest sprijin social beneficiază peste 2,4 milioane de romani. Cei de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au precizat că în luna aprilie, prin intermediul voucherelor sociale, a fost virată cetățenilor suma de 623.874.750 de lei, fiind alimentate 2.406.112 carduri.

Care sunt românii beneficiari de carduri sociale

Încă din 2022, de aceste vouchere pentru alimente și mese calde beneficiază toate persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile. Mai exact, vorbim de persoanele fără adăpost, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul de a primi ajutor social, familiile monoparentale cu venituri lunare mai mici sau egale cu 675 de lei per membru de familie.

Sunt incluse și persoanele încadrate în grad de handicap mediu, accentuat sau grav, ale căror venituri lunare proprii realizate au o valoare mai mică sau egală cu 1.700 de lei.

Mai primesc acest carduri și familiile care au cel puțin doi copii în întreținere și ale căror venituri lunare realizate per membru sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, precum și pensionarilor din sistemul public și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Sursa FANATIK

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button