Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Protest de amploare al profesorilor din București: „Vrem salarii decente”

Profesorii români au protestat în centrul Bucureștiului, cerând salarii mai bune, traficul fiind restricționat pe unele străzi.

Protestul a fost organizat de trei mari sindicate, iar sloganul principal a fost „Vrem salarii decente”.

Două sindicate studențești și-au exprimat și ele susținerea, argumentând că, în condițiile actuale, când salariul de bază minim al unui profesor fără experiență profesională poate fi mai mic de 500 de euro, tinerii talentați nu au niciun stimulent pentru a începe o carieră în educație și că, pe termen lung, calitatea educației va avea de suferit.

Mulți oameni au venit din regiuni pentru a participa la miting. Procesiunea pornește din Piața Victoriei; traficul în centrul Budapestei este parțial blocat.

Reprezentanții sindicatelor au primit deja o invitație din partea guvernului pentru a discuta, dar protestul nu a fost anulat.

Luni, sindicatele au vorbit cu oficialii Ministerului Muncii, cerând o creștere generală a salariilor până la sfârșitul anului și ca salariul minim pentru tinerii profesori să nu fie mai mic decât salariul mediu. După întâlnire, au declarat că „nu au primit niciun fel de precizări”, așa că vor organiza un protest.

De asemenea, sindicatele doresc o întâlnire cu președintele Klaus Johannis.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button