Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Orban face o nouă declarație despre războiul din Ucraina: Ungaria nu va intra în război cu Rusia

Viktor Orban a făcut o nouă declarație cu privire la războiul din Ucraina. În special, el a făcut apel la Ucraina să înceapă discuții de pace cu Rusia pentru încetarea focului.

Orban a declarat că ucrainenii pregătesc o contraofensivă, ceea ce „este treaba ucrainenilor”, în ciuda faptului că partea atacantă suferă de trei ori mai multe victime decât partea care se apără.

„Iar într-o țară a cărei populație este doar o fracțiune din cea a părții adverse, a lansa o ofensivă militară majoră în astfel de circumstanțe înseamnă să organizezi un masacru sângeros. Trebuie să facem tot posibilul, chiar înainte de a lansa o contraofensivă, pentru a convinge părțile de necesitatea unei încetări a focului și a unor negocieri de pace”, a declarat premierul ungar.

Mai mult, Orban s-a plâns că îi este greu să fie singurul prim-ministru din UE care pledează pentru pace, afirmând că „dacă ești ungur, trebuie să te ridici pentru ceea ce este corect”.

Premierul ungar a adăugat că, atât timp cât se află la putere, Ungaria nu va intra în război cu Rusia.

Între timp, Parlamentul European ar putea pune sub semnul întrebării capacitatea Ungariei de a prezida Uniunea Europeană, din cauza încălcărilor sistematice ale valorilor europene de către Budapesta. Raportul comisiei indică faptul că țara nu progresează în această direcție.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button