Astăzi, salata grecească poate fi găsită nu numai în însorita Grecie, ci și în restaurante de primă clasă și supermarketuri din întreaga lume.
Există mai multe versiuni cu privire la originea salatei grecești. Cea mai realistă este legată de dezvoltarea turismului în Grecia. Când, în anii 1960, țara a fost inundată de turiști, proprietarii de taverne locale pregăteau mâncăruri cu legume, măsline și brânză tradiționale locale, asezonate generos cu ulei de măsline proaspăt și condimentele disponibile. Salata grecească poate fi preparată foarte repede, astfel încât bucătarii puteau hrăni toți oaspeții unui local în câteva minute.
Ingrediente:
3 roșii
2 castraveți
1 ardei dulce
1 ceapă eșalotă
3 linguri de măsline
150 g de brânză feta
3 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de oregano uscat
1/2 zeamă de lămâie
sare, piper
1 linguriță de oțet de vin sau de cidru de mere
un vârf de cuțit de zahăr
Rețetă pas cu pas:
- Faceți mai întâi dressingul. Se amestecă uleiul de măsline cu sare, piper, suc de lămâie și oregano uscat. Se amestecă și se lasă deoparte.
- 2 Se taie ceapa în jumătăți subțiri de inele, se adaugă un vârf de cuțit de zahăr și oțetul de vin. Se amestecă și se lasă la marinat.
- 3 Se taie legumele în bucăți mari. Tăiați castraveții în jumătăți de felii sau sferturi, în funcție de mărime. Se curăță ardeii și se taie în pătrate mari. Adăugați feliile de roșii într-un castron împreună cu celelalte legume.
- Adăugați ceapa marinată și măslinele în bolul cu legume. Se stropește dressingul deasupra și se amestecă bine.
- Tăiați brânza feta în cuburi mari și puneți-o în bolul cu salată. 6. Presărați oregano proaspăt sau uscat peste salata grecească.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!