Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Afacere meschină de 50.000.000 de euro între PNL Bistrița și Neamț, via PNL Prahova

Contractul de proiectare și execuție a centurii de la Comarnic semnat recent de președintele PNL al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, este o afacere între două firme cu susținere liberală din Bistrița și Iași abonate la banii publici.

Președintele PNL al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat pe 22.05.2023, contractul de proiectare și execuție a Centurii Comarnicului. Licitația pentru acest obiectiv de investiții a fost câștigată de asocierea SC Frasinul SRL din satul Anieș, comuna Maieru din Bistrița Năsăud (lider de asociere) și SC Artehnis SRL din Iași, la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA, adică circa 48.500.000 de euro.

Centura, care se dorește a fi gata anul viitor, va ocoli orașul Comarnic și DN1 prin vest și avea o lungime de 5,9 kilometri și două benzi de circulație. Aceasta înseamnă că un kilometru de centură a Comarnicului va costa, în medie, circa 8.200.000 de euro.

„Fierăstrăul Codrilor” din Bistrița a ajuns la Comarnic

Contractul semnat de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, cu doi antreprenori, adică firma de construcții din Bistrița-Năsăud și societatea de proiectare din Iași este o afacere PNL.

Firma Frasinul este deținută de controversatul Traian Larionesi, om de afaceri inventat, susținut și promovat de vătaful portocaliu al Bistriței Ioan Oltean, mai cunoscut sub numele de Nelu Mexicanu. 

Traian Larionesei și-a căpătat supranumele de „Fierăstrăul Codrilor” pentru că firma sa, Frasinul, s-a ridicat și a prosperat pe seama tăierilor de păduri. Totodată, această firmă a fost principal furnizor de materie primă pentru Cartelul lemnului (din care mai fac parte procesatori ca Holzindustrie Schweighofer, Egger sau Kronospan).  

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Consiliul Județean Bistrița, condus de jupânul PSD Radu Moldovan, l-a făcut cetățean de omoare pe afaceristul Traian Larionesei la mai puțin de o lună după ce procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru corupție într-un dosar cu fonduri europene (vezi în facsimil cuminicatul DNA).

Finul lui Relu Fenechiu de la Iași, abonament la…banii Consiliului Județean Prahova

Cealaltă societate care este în asociere cu „Fierăstrăul Codrilor” la construcția centurii de la Comarnic este o firmă de proiectare din Iași – Artehnis, controlată de frații fraților Mugurel și Ciprian Cozmanciuc.

Această firmă are deja în portofoliul său și serviciile de proiectare pentru consorțiul academic „Mehedințeanu Petroleum”, noul campus universitar de la Ploiești propus printr-un proiect european gestionat de Consiliul Județean Prahova și Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

Însă, nu trebuie omis faptul că Mugurel Cozmanciuc este finul fostului ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, și un apropiat al președintelui liberal al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, ex-preşedintele PNL Neamţ până de curând, a fost trimis în judecată în februarie 2021 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Dar, la începutul acestui an, finul lui Fenechiu a fost achitat în acest dosar de trafic de influență. Practic, centura de la Comarnic a devenit o afacere PNL între doi afaceriști aflați în vizorul DNA.

Sursa Puterea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button