Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Forţele de securitate au deschis focul la un protest declanşat de moartea unui tânăr student

Forțele de securitate iraniene au deschis focul asupra unui protest declanșat de moartea unui student recent eliberat din arest, au declarat ieri grupuri de drepturi și observatori, iar mai multe persoane au fost rănite.

Protestele au izbucnit la sfârșitul zilei de joi în orașul Abdanan, în provincia vestică Ilam, populată de kurzi, provocate de moartea la sfârșitul lunii trecute a lui Bamshad Soleimankhani, în vârstă de 21 de ani, la doar câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare.

Grupul Hengaw, cu sediul în Norvegia, a publicat imagini despre care se spune că ar fi ale unor protestatari care prezintă răni provocate de alice, alături de imagini care arată oameni pe străzi în timp ce se aud împușcături.

Douăzeci și cinci de persoane au fost rănite în timpul protestului în timp ce scandau sloganuri împotriva regimului, a declarat Hengaw.

Rețeaua pentru drepturile omului din Kurdistan, cu sediul în Franța, a declarat că 10 persoane au fost rănite la protest.

Demonstrații la nivel național au izbucnit în septembrie, declanșate de moartea în arest a femeii iraniano-kurde de 22 de ani Mahsa Amini, arestată pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al țării pentru femei.

Protestele au zguduit conducerea clericală a Iranului și, deși s-au diminuat în ultimele luni, ele continuă sporadic.

Soleimankhani a fost activ în protestele lui Amini, dar nu a fost imediat clar când și de ce a fost arestat, a raportat monitorul protestelor.

Grupul a declarat că familia sa a observat că făcea spume la gură și l-a dus la spital după ce a fost eliberat din arest, medicii înregistrând multiple fracturi și arsuri de țigară pe corpul său.

În luna mai, activiștii au înregistrat mai multe proteste în Iran după ce autoritățile au spânzurat trei bărbați în cazuri legate de protestele Amini, ridicând la șapte numărul execuțiilor legate de mișcare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button