Cartofii sunt una dintre cele mai populare legume care se vând pe tot parcursul anului. Atunci când este coaptă, leguma își păstrează majoritatea vitaminelor și substanțelor de care organismul are nevoie.
Feliați cartofii, ungeți-i cu unt și condimente și trimiteți-i la cuptor. Rezultatul va fi niște cartofi fragezi, îmbibați cu unt și cu o crustă delicioasă.
Ingrediente
800 g cartofi
unt – 100 g
usturoi – 2 căței de usturoi
ardei iute
piper negru măcinat
sare
verdeață (mărar, pătrunjel)
Preparare
Se curăță cartofii de coajă. Tăiați cartofii în inele subțiri.
Puneți cartofii tăiați în felii într-o tavă de copt unsă cu ulei și aranjați-i în balon.
Puneți usturoiul, ardeiul, piperul, sarea și untul topit în bolul blenderului. Se toacă bine și se ung cartofii cu dressingul.
Coaceți cartofii timp de 45-50 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Când sunt gata, presărați verdeața deasupra vasului.
Folosiți condimente după bunul plac. Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!