Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a primi 8.000 de lei – Ajutor financiar pentru românii care stau la casă

Ajutor financiar pentru românii care stau la casă. Un nou program pregătit cu scopul de a oferi un sprijin românilor vulnerabili va fi lansat peste câteva luni. Guvernul vrea să dea bani cetățenilor care nu își pot permite să își renoveze locuințele.

Ajutor financiar pentru românii care stau la casă

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a transmis că este vorba de două tipuri de vochere, care reprezintă „o premieră pentru țara noastră”. 220.000 de români s-ar putea bucura de acest ajutor financiar.

Voucherele, în valoare de 200 de milioane de euro, ar urma să fie acordate de la 1 septembrie. Mai exact, românii vor primi un ajutor de 4.000 de lei pentru renovarea caselor. De asemenea, alt ajutor de 4.000 de lei va fi acordat pentru achiziționarea echipamentelor electrocasnice.

„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher. Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice”, a declarat Marcel Boloș, în luna aprilie, atunci când a anunțat acest nou tip de vouchere.

„Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a adăugat ministrul.

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii

De acești banii sub formă de vouchere vor beneficia românii vulnerabili. Concret, sumele vor ajunge la familiile care au peste cinci copii, la cetățenii care se află în imposibilitatea de a munci și la persoanele vârstnice care nu au niciun sprijin.

Pentru a identifica românii care au reală nevoie de acest ajutor financiar, ministrul Marcel Boloș a anunțat că vor fi făcute anchete sociale. În acest sens, fiecare familie va fi analizată în parte.

Ulterior, se va stabili care sunt nevoile acestora. „Cei trei experți vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are.

De exemplu are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a adăugat Marcel Boloș, într-o intervenție telefonică.

Sursa Fanatik

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button