Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Activiștii ecologiști din Germania au comis 580 de infracțiuni de la începutul anului 2022

Ministrul german de interne, Nancy Feather, a declarat că activiștii pentru climă din cadrul grupului „Ultima Generație” au fost responsabili de 580 de infracțiuni penale de la începutul anului trecut.

Politicianul SPD a declarat că aceste informații se bazează pe primul raport de situație la nivel național al Biroului Federal al Poliției Penale de la începutul anului 2022.

Faezer a precizat că majoritatea infracțiunilor de care sunt acuzați activiștii pentru climă sunt constrângerea fizică și psihologică și deteriorarea proprietății. În total, 740 de persoane au fost reținute de poliție.

Pană a criticat din nou aspru protestele. „Nu suntem de acord cu faptul că activiștii încalcă drepturile altora”, a subliniat ea, adăugând că acțiunile activiștilor sunt mai degrabă dăunătoare pentru protecția climei.

În opinia lui Feather, este corect ca poliția să intervină la protestele pentru climă și ca activiștii să fie și ei condamnați dacă este necesar.

Dezbaterea cu privire la faptul dacă „Ultima Generație” depășește granițele prin protestele sale și ce consecințe este potrivit să se aplice grupului a divizat mult timp politicienii. În urmă cu aproximativ două săptămâni și jumătate, apartamentele și sediile de birouri ale grupului au fost percheziționate în timpul unei razii în mai multe state federale. Contextul acestei acțiuni a fost reprezentat de investigațiile din Bavaria și Brandenburg privind suspiciunile conform cărora membrii ultimei generații ar fi înființat sau susținut o organizație criminală.

Potrivit lui Thomas Haldenwang, președintele Oficiului pentru Protecția Constituției, nu există încă suficiente dovezi că „Ultima Generație” poate fi clasificată drept extremistă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button