Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Nicolae Ciucă își va depune demisia. Când va fi instalat Guvernul Ciolacu

Rotativa guvernamentală ar urma să aibă loc în această săptămână. Premierul Nicolae Ciucă a ajuns, luni dimineață, la Palatul Victoria. El își va depune demisia, iar în locul său va fi numit un premier interimar.

Rotativa guvernamentală. Premierul Nicolae Ciucă își va depune mandatul

Începând de luni, procedurile pentru rotativa guvernamentală ar urma să înceapă. Astfel, se așteaptă ca demisia premierului Ciucă să fie anunțată astăzi. Interimatul ar putea fi preluat fie de Bogdan Aurescu, Lucian Bode, Cătălin Predoiu sau Sebastian Burduja, potrivit surselor Antema 3.

Marți, 13 iunie, partidele vor fi chemate la consultări de către președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului guvern. În cursul zilei de miercuri se vor desfășura audierile în comisiile de specialitate din Parlament.

Votul de învestire și depunerea jurământului ar urma să aibă loc joi, 15 iunie. Însă, Marcel Ciolacu, viitorul premier, va trebui să găsească o soluție pentru situația privind Ministerul Mediului și Ministerul Dezvoltării.

Ce se va întâmpla cu UDMR

Discuțiile dintre liderul PSD și Kelemen Hunor, cu privire la cele două portofolii, nu au avut succes. UDMR nu dorește să renunțe la ministerele menționate. Totodată, Kelemen Hunor insistă să fie respectat protocolul inițial.

”Discuțiile au fost mai ample, au fost pe fiecare minister, ce este de făcut, s-a intrat puțin și în programul de guvernare pe care o să îl detaliem la viitorul Consiliu Politic Național. A fost o discuție pentru a continua colaborarea cu UDMR, colegii mei sunt total de acord pentru a continua această colaborare și au venit și cu o propunere cu care o să merg la întâlnirea pe care cred că o să o am astăzi împreună cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă și domnul Kelemen Hunor, ca UDMR să preia ministerele Energiei si Fondurilor Europenene, două ministere foarte importante, și din cate știm, au și persoanele potrivite pentru aceste ministere”, declara Marcel Ciolacu.

Însă, Kelemen Hunor a transmis că nu este de acord cu oferta social-democraților. UDMR consideră că ministerele Energiei si Fondurilor Europenene „nu sunt acceptabile” și dorește să fie respectată înțelegerea.

”Domnul Ciolacu, înainte să iasă în presă, m-a sunat și mi-a spus că decizia este să mergem noi cu Energia și cu MIPE. Aceste două ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile. Adică nu putem să ieșim din protocol”, a spus liderul UDMR.

Se vehiculează și ideea potrivit căreia UDMR ar putea să nu mai facă parte din Guvern. Totuși, formațiunea politică ar putea să rămână cu reprezentanți în eșaloanele doi și trei și să susțină Guvernul din Parlament.

”În momentul în care Marcel Ciolacu este desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze Guvernul, atunci este responsabilitatea lui de a închide discuțiile. Până atunci este un acord și UDMR nu pleacă de la guvernare. Nu s-a întâmplat nimic, nu a plecat nimeni de la coaliție, nu a venit nimeni în coaliție. Să știți că noi nu suferim de sindromul Stockholm”, a adăugat Kelemen Hunor.

Sursa Fanatik

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button