Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Cel mai grav dezastru maritim din istorie: 78 de morți și aproximativ 500 de dispăruți în largul Greciei (Video)

Cel puțin 78 de persoane au murit și până la 500 sunt date dispărute după ce vasul migranți s-a scufundat miercuri dimineață în largul peninsulei Peloponez.

Ambarcațiunea care se îndrepta spre Italia – 750 de persoane pleca din zona Tobruk, în estul Libiei în jurul orei 2 dimineața.

Până în prezent au fost recuperate 78 de cadavre, potrivit pazei de coastă, iar Grecia a declarat o perioadă de doliu de trei zile.

Un număr uriaș de personal de urgență continuă să cerceteze anumite zone din Marea Ionică, pe fondul temerilor că aproximativ 500 de persoane sunt încă dispărute, inclusiv femei și copii.

Oficialii pazei de coastă au declarat că au adus 11 suspecți de contrabandă pentru interogatoriu, descriindu-i ca fiind cetățeni egipteni.

Un oficial a declarat: „Ei știu cum să se ascundă printre supraviețuitori. Și se pricep foarte bine să se salveze singuri.

„Supraviețuitorii sunt cu toții bărbați și se află într-o stare psihologică foarte proastă.”

Se bănuiește că până la 750 de persoane au fost înghesuite la bordul vasului de 30 de metri lungime, a declarat o organizație caritabilă europeană de sprijin pentru salvare, deși numărul exact nu a fost confirmat.

Inspectorul-șef Nicholas Spanoudakis a declarat: „Avem 78 de victime și 104 supraviețuitori și credem că până la 500 de persoane ar putea fi încă dispărute.

„Nimic nu a fost confirmat, dar asta este ceea ce credem”.

Șase nave ale pazei de coastă, o fregată a marinei, un avion de transport militar, un elicopter al forțelor aeriene, mai multe nave private continuă căutările, iar autoritățile sunt staționate în portul Kalamata.

De asemenea, a fost adusă o dronă a agenției de protecție a frontierelor din Uniunea Europeană, Frontex.

Cu toate acestea, căutarea supraviețuitorilor celui mai mortal naufragiu de migranți din Grecia din acest an a fost îngreunată de vânturile puternice și de ploile abundente.

Primarul din Kalamata, Thanassis Vasilopoulos, a declarat: „Nu s-a înregistrat niciun progres în operațiunea de căutare și salvare și acest lucru ne îngrijorează.

„Știm că sunt sute de persoane dispărute”.

Ministrul grec al protecției civile, Vangelis Tourlas, a declarat că scopul este de a desfășura operațiunea de căutare atât timp cât este necesar.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button