Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Cod Roșu: Gospodării inundate şi persoane evacuate în localităţi din vestul țării

Mai multe localităţi din partea de vest a judeţului Dolj au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, mai multe persoane fiind evacuate.

”La nivelul judeţului Dolj, în contextul instituirii avertizărilor privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase Cod portocaliu, respectiv Cod roşu, în ultimele 24 de ore au fost afectate de inundaţii mai multe localităţi din partea de vest a judeţului. Pentru gestionarea operativă a situaţiei, în comunele Greceşti (cu satele Busu, Gropanele, Busuleţ, Greceşti) şi Sopot (sat Sopot) au intervenit peste 55 de pompieri cu 6 autospeciale şi 7 motopompe, 17 jandarmi, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu”, informează vineri ISU Dolj.

În comuna Greceşti, localitatea Gropanele, pârâul Maşcot a distrus parţial un pod, iar mai multe gospodării au rămas izolate, accesul făcându-se doar pietonal. Au fost evacuate preventiv 17 persoane.

În comuna Sopot, pârâul Mereţel a ieşit din matcă, creându-se astfel posibilitatea de inundare a unor gospodării din imediata apropiere a cursului de apă, fiind evacuate preventiv peste 30 de persoane din 14 gospodării.

În cursul nopţii, pompierii au intervenit cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 71 de gospodării inundate (4 case, 10 beciuri, 57 grădini şi curţi), dar şi pentru supraînălţarea cu saci de nisip a malurilor, alături de jandarmi, lucrători de la Apele Române şi cetăţeni, cu scopul de a împiedica revărsarea apei, precizează sursa citată.

În acest moment, se intervine în comuna Greceşti, sat Greceşti, pentru evacuarea apei din două locuinţe inundate, iar în satul Busu se lucrează la evacuarea apei din beciul unei case.

”În această dimineaţă, în comuna Sopot, pârâul Mereţel a ieşit din matcă în satul Sopot, pe partea dreaptă a cursului de apă (nu pe partea stângă, unde malul a fost consolidat pe timpul nopţii cu saci de nisip), pericolul imediat fiind însă reprezentat de inundarea terenurilor învecinate pârâului (curţi şi grădini), nu de inundarea caselor de locuit, nefiind un pericol iminent pentru oameni, situaţia fiind gestionată la acest moment cu forţele şi mijloacele asigurate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă”, arată ISU.

Situaţia hidrologică la nivelul judeţului Dolj este monitorizată în permanenţă, fiind alocate forţe şi mijloace în funcţie de evoluţia situaţiei, gradual, atât de la nivel local, cât şi asigurându-se, la nevoie, sprijin din partea autorităţilor şi instituţiilor de la nivel judeţean, mai precizează sursa citată.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button