Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Bronzatul corect ne poate proteja de cancer de piele

Soarele ne asigură un bronz curat, dar poate deveni și cauza unor boli, cum ar fi cancerul. Razele ultraviolete solare deteriorează fibrele de elastină la nivelul pielii, cauzând îmbătrânirea prematură. În cazul tinerilor care se expun mult timp la soare, astfel de manifestări nu se văd imediat, dar ele vor apărea în timp.

Factori de risc pentru a vă îmbolnăvi de cancer de piele:

piele albă sau pistruiată, arde cu ușurință;
predispoziție genetică la linia de familie;
munca la soare;
condiții de viață într-un climat cald;
având un număr mare pe corp de alunițe.

Cum să te protejezi de cancer de piele, bronzându-te la soare?

Până în acel moment, pielea este capabilă să se restaureze singură. Acest lucru se întâmplă la un om la vârstă fragedă. Dar nimeni nu poate ști când în dermă se vor aduna încălcările de masă critică, care pot cauza cancer de piele. Cât mai curând posibil este necesar de a proteja pielea și de a preveni cancerul la orice vârstă.

Există câteva reguli de bronzare ce trebuie respectate cu sfințenie:

1) Utilizați o cremă protectoare de soare cu factorii SPF 15 sau mai mare, cu o jumătate de oră înainte de plajă, ungeți întregul corpul. Înainte de bronz poate fi folosită o crema cu SPF 30-40, peste o zi, reducând factorii și oprirea la SPF 15. Dacă stați la soare pe o perioadă lungă de timp crema protectoare de soare trebuie aplicată la fiecare oră și după fiecare baie.

2) Rujul de buze, crema de față, crema de ten și pudra ar trebui să conțină, de asemenea, protecție UF.

3) Lentile de contact și ochelari ar trebui să fie pe deplin protejate de radiații.

4 În cazul în care a apărut o roșeață puternică a pielii, procedura solară ar trebui oprită.

5) Bronzatul este sănătos până la 10-00 dimineața și după 15-00. Într-un interval de 10-00 — 15-00, atunci când soarele este cel mai activ expunerea la plajă ar trebui să fie evitată.

6) Este necesar să se verifice în mod regulat pielea pentru a observa dacă sunt schimbări, sau formarea de noi alunițe, noduli. 

7) După baie, pielea trebuie ștearsă și uscată.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button