Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Durerea de cap dimineața: De ce se întâmplă, cum să o tratezi și la ce să fii atent

Uneori ne trezim dimineața cu o durere de cap puternică. În astfel de zile, sperăm la calmante și ne gândim doar la momentul în care ne vom simți în sfârșit mai bine.

Durerile de cap pot fi cauzate de o serie de lucruri, dintre care unele nu pot fi tratate cu o pastilă. Durerile de cap pot apărea atunci când suntem deshidratați, ceea ce poate fi uneori rezultatul consumului de prea mult alcool sau chiar al petrecerii prea mult timp la soare, unii dintre cei mai comuni vinovați pentru durerile de cap sunt răcelile, gripa sau chiar stresul.

Dar durerea persistentă dimineața poate semnala probleme grave de sănătate. The Sun a analizat tipurile de dureri de cap, cauzele, cum să le rezolvăm și care sunt simptomele care necesită o atenție specială și sfaturi de specialitate.

Tipuri de dureri de cap
Potrivit experților, există aproximativ 300 de tipuri diferite de dureri de cap.

O durere de cap matinală începe de obicei între orele 4:00 și 9:00 și tinde adesea să ne tulbure somnul și chiar să ne trezească.

Durerea se poate încadra în mai multe categorii, fiind fie o cefalee în grup, fie o cefalee de tensiune sau chiar o migrenă.

Alte tipuri de cefalee matinală pot include cefaleea paroxistică și cefaleea asociată cu suprasolicitarea cu medicamente.

Studiile au arătat că majoritatea persoanelor care suferă de dureri de cap matinale suferă și de tulburări de somn.

De ce apar durerile de cap

Există mai multe motive pentru care puteți avea o durere de cap dimineața.

Lucrul în schimburi. Studiile au arătat că durerile de cap de dimineață pot fi cauzate de perturbări ale ritmului circadian, atunci când ceasul biologic natural al organismului este oprit, de exemplu din cauza muncii în schimburi. Din cauza nepotrivirii dintre ceasul biologic natural și momentul în care dormiți efectiv, este posibil să vă lipsească somnul, ceea ce poate provoca dureri de cap atunci când vă treziți. Acest lucru, precum și alergenii din dormitor sau dormitul într-o cameră foarte rece, pot reduce calitatea somnului dumneavoastră.

Tulburări de somn. Partea din creier care controlează somnul și starea de spirit controlează și durerea cu care vă treziți. Insomnia este una dintre principalele cauze ale migrenei matinale. Această afecțiune vă poate împiedica să vă odihniți suficient, menținându-vă treaz atunci când încercați să adormiți, trezindu-vă atunci când adormiți și provocând un somn agitat. Alte probleme de somn, cum ar fi narcolepsia, somnambulismul, dormitul cu o pernă greșită și schimbările bruște ale tiparelor de somn, dormitul în exces sau pierderea somnului pot contribui la apariția durerilor de cap.

Depășește insomnia: patru remedii naturale pentru a adormi repede și a dormi liniștit
Învingeți insomnia: patru remedii naturale pentru a adormi repede și a dormi liniștit
Mulți pacienți raportează, de asemenea, fenomene cum ar fi bruxismul în somn (atunci când oamenii scrâșnesc sau strâng dinții inconștient în timpul somnului) și sindromul picioarelor neliniștite (atunci când oamenii experimentează o senzație extrem de neplăcută de „târâre” la nivelul membrelor inferioare în timpul somnului, însoțită de o dorință intensă de a le mișca pentru a le ușura). Toate aceste lucruri influențează, de asemenea, apariția durerilor de cap.

Durerile de cap de dimineață sunt, de asemenea, un semn de avertizare cheie al unei stări de apnee în somn de care mulți oameni nu sunt conștienți. Această afecțiune provoacă îngustarea căilor respiratorii pe timp de noapte, ceea ce duce la insuficiență respiratorie temporară. Apneea provoacă dureri de cap și oboseală a doua zi, precum și sforăit pe timp de noapte.

Probleme de sănătate mintală și fizică. Depresia și anxietatea sunt, de asemenea, cauze principale ale durerilor de cap cronice matinale, deoarece sunt interconectate cu insomnia.

Medicamentele și retragerea lor. În plus, durerile de cap cronice și migrenele sunt adesea cauzate de medicamente, inclusiv de aspirină, și de efectele de sevraj ale analgezicelor și cofeinei.

Alcool. Nu este surprinzător faptul că durerile de cap sunt, de asemenea, rezultatul abuzului de alcool. În acest caz, analgezicele, multe lichide și somnul suplimentar pot fi de ajutor.

Cum să scapi de o durere de cap
O compresă rece. O compresă rece pe frunte poate face minuni pentru o migrenă. Cuburile de gheață învelite într-un prosop, o pungă de mazăre înghețată sau chiar un duș rece pot reduce durerea. Țineți compresa pe cap timp de 15 minute, apoi rupeți-o timp de 15 minute.

Perna de încălzire. Pentru o durere de cap cauzată de tensiune, puneți un tampon de încălzire pe ceafă sau pe gât. Dacă vă doare sinusul, puneți o cârpă caldă pe locul dureros. De asemenea, un duș cald poate fi de ajutor.

Eliberați presiunea de pe cap. Un păr prea strâns poate provoca dureri de cap. Aceste dureri de cap din cauza compresiei externe pot fi cauzate și de purtarea unei pălării, a unei benzi pentru cap sau chiar a unor ochelari de înot prea strâmți. Unii oameni spun că, dacă cauza unei dureri de cap este o durere de cap de compresie, veți simți instantaneu ușurare prin îndepărtarea acesteia.

Reduceți intensitatea luminilor. Lumina puternică sau pâlpâitoare poate declanșa o migrenă. Dacă sunteți predispus la migrene, închideți ferestrele cu perdele groase în timpul zilei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button