Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Polițistului care a înviat din morți, după ce a zăcut 12 ore la morgă. Ce le transmite mai tinerilor colegi

Declarat mort după un teribil accident rutier, el a scăpat grație prezenței de spirit a unui brancardier care trecea întâmplător pe acolo și a observat că „mortul” are puls și respiră.

Fiecare om poate avea o poveste de viață interesantă, însă cea fostului polițist de la Rutieră Titus Honceriu bate orice scenariu de film. El a înviat pur și simplu din morți, după ce a zăcut circa 12 ore la morgă, în împrejurări învăluite în mister.

Adjutantul șef Titus Honceriu va împlini în luna august vârsta de 80 de ani, un record pentru media de vârstă a polițiștilor din România, cu atât mai mult cu cât. În afara episodului de la morgă, viața l-a supus la suferințe de neimaginat: a trecut prin 16 intervenții chirurgicale și a fost diagnosticat cu o boală care de regulă nu iartă.

S-ar putea scrie o carte despre viața lui, dacă nu ar fi modest: s-a retras în Eforie și până astăzi doar apropiații i-au cunoscut suferințele. 

Destinul lui nu se anunța cu nimic mai spectaculos decât al oricărui tânăr care trăia în “Epoca de Aur”.  Șofer pe basculantă la o mină din Hunedoara, s-a gândit să își încerce șansa, când a auzit că se fac înscrieri la Școala de Miliție. A abandonat basculantă cu steril, pe care o conducea în fiecare zi iar după ce a absolvit școala, că șef de promoție, a fost repartizat în Capitală, unde numai piloșii sau cei excepționali ajungeau. Așa a ajuns să lucreze cu Nicolae Andruța Ceaușescu, fratele dictatorului, pe atunci simplu locotenent la Poliția Capitalei, și a fost trimis pe litoral, la Neptun, în timpul vizitelor “tovarășului”. 

Era în primul an de muncă și tot la malul mării a cunoscut- o pe femeia care îi stă alături și astăzi. 

A murit 12 ore

Viața i-a fost presărată și de bucurie și de amărăciune, dar și de moarte. Moartea lui. S-a întâmplat în ziua de 6 iunie 1972, zi de o importanță maximă pentru Nicolae Ceaușescu: ziua în care Fidel Castro, președintele Cubei, „El Lider Maximo”, a venit în România. Coloana oficială spre aeroportul Otopeni era condusă de motociclistul Titus Honceriu, de la Miliția Rutieră București. Avea doar 29 de ani. 

„Eram în misiune oficială, cu viteză, cu sirenele pornite, când din curtea CAP-ului Otopeni a ieșit o căruță cu doi cai. Nu am mai avut timp să frânez, cred că erau doar șapte metri între mine și atelaj. Am intrat în plin în căruța trasă de caii speriați, căruța s-a rupt. Inițial, nu am știut ce s-a întâmplat. M-am ridicat, aveam casca pe cap, dar după câteva clipe mi-am pierdut vederea, m-au cuprins durerile”, a declarat Titus Honceriu, pentru Adevărul. 

Colegii nu au mai așteptat ambulanța. L-au dus cu mașina la Elias, unde toate sălile de operații erau pline. A ajuns la Floreasca unde medicii nu i-au dat nici măcar o șansă de supraviețuire. 

Am fost operat în fața studenților la medicină, ca material didactic, iar ei luau notițe. Aveam șapte coaste rupte, explozie de lob hepatic… Au venit cei mai buni chirurgi: Octav Constantinescu și Zeno Popovici. La finalul operației nici nu m-au mai cusut cum trebuie, credeau că voi muri oricum”, povestește polițistul. 

Când și-a revenit din operație, nu mai vedea nimic. Îl auzea însă pe medicul anestezist spunându-i soției sale să fie puternică, să nu mai plângă, că e femeie tânără și că asta a fost. La 12 ore de la accident a fost declarat mort și dus la morgă, printre cadavre. Ce s-a întâmplat, avea să afle de la alții. 

M-au dezbrăcat, mi-au legat picioarele și m-au dus la morgă. Am stat acolo toată noaptea, nu îmi amintesc nimic. Dimineață însă, a venit un brancardier. Aducea trupul unei femei care se otrăvise. S-a uitat la mine, a văzut că mișc și i-a alarmat pe toți. M-au dus în Reanimare și mi-am revenit. Fusesem în moarte clinică”, poveste înfiorat polițistul.

Are un regret: nu l-a cunoscut niciodată pe brancardierul salvator. Ar fi vrut să îi mulțumească pentru că fără el ar fi fost de 51 de ani în mormânt. 

După ce a renăscut, trei luni a stat în spital. Era cel mai vechi pacient de acolo iar colegii dormeau cu rândul lângă el. 

„Lucru ciudat, după ce m-au externat, în salonul și patul în care am fost a fost internată celebra artistă Ionela Prodan. Și ea a fost în moarte clinică, tot după un accident rutier”, spune Honceriu. 

Chiar și așa, cu trupul fărâmițat, la meserie nu a renunțat.

Sursa Adevarul

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button