Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Speranță pierdută. Cei cinci membri ai echipajului Titanic au murit, după ce rezervele de oxigen s-au epuizat

Cei cinci membri ai echipajului prinși în capcana submarinului dispărut Titanic sunt acum considerați morți, deoarece rezervele de oxigen s-au epuizat.

Echipele de salvare au organizat o ultimă încercare de a localiza nava, într-o cursă tensionată contra cronometru, după ce aceasta a pierdut comunicația duminică, având doar 96 de ore de menținere a vieții.

Paza de coastă americană a avertizat că rezervele de oxigen urmau să se epuizeze astăzi la ora 12.08 BTS (7.08 ET) – ceea ce înseamnă că este probabil ca echipajul de la bordul Titan să nu mai aibă aer respirabil.

Experții spun că oamenii pot supraviețui doar câteva minute fără oxigen.

Submarinul OceanGate, Titan, a dispărut la mai puțin de două ore după ce a coborât duminică la 12.500 de metri adâncime până la epava Titanicului.

Acesta nu a reușit să iasă la suprafață în după-amiaza aceea, iar ultimul său „ping” către nava-mamă Polar Prince a plasat submarinul direct deasupra ruinelor.

Aventurierul miliardar britanic Hamish Harding, omul de afaceri Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul acestuia, Sulaiman, în vârstă de 19 ani, au plătit 200.000 de lire sterline pe cap pentru această călătorie.

Aceasta a fost condusă de directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush, 61 de ani, și de exploratorul francez veteran Paul-Henri Nargeolet, 77 de ani.

Guillermo Sohnlein, care a fondat OceanGate împreună cu dl Rush în 2009, crede că dacă toți cei cinci bărbați ar fi rămas calmi și nu s-ar fi mișcat, există o șansă ca rezerva de oxigen să fi rezistat mai mult timp.

El a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: „Astăzi va fi o zi critică în această misiune de căutare și salvare, deoarece rezervele de susținere a vieții submarinului încep să se termine”.

Zgomotele detectate miercuri sub apă au ridicat speranța unui miracol de ultimă oră, în timp ce alte nave de salvare s-au grăbit să se alăture unei ultime încercări de a găsi nava pierdută Titan în Atlantic.

Sosirile târzii – care au la bord cea mai avansată tehnologie de căutare subacvatică din lume – au oferit cea mai bună speranță a unei salvări incredibile de ultim moment.

Avioanele cargo ale RAF și USAF transportă astăzi un submersibil specializat în adâncime la St John’s, în Canada, pentru a ajuta la ceea ce sursele numesc acum „misiune de recuperare”.

Vehiculul acționat de la distanță, poreclit Juliet, a cercetat deja epava Titanicului.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button