Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Un grup de braconieri din Siriu, au ucis în două luni opt urși și cerbi, cu ajutorul unor câini antrenați să fie agresivi

Un grup de braconieri din Siriu, județul Buzău, au ucis în mai puțin de două luni opt urși și cerbi, cu ajutorul unor câini antrenați să fie agresivi. Sălbăticiunile erau hăituite și atacate de dulăi, după care, în timpul încăierărilor, erau împușcate. Pentru braconaj, dar și schingiuirea câinilor, șase persoane sunt anchetate.

În acest caz de braconaj ieșit din comun, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Buzău. Au fost vizate șase persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor.

La data 21 iunie 2023, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, la mai multe imobile din Siriu.

„Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pătârlagele. „Din cercetări, a reieșit că, în perioada mai – iunie a.c., șase localnici, cu vârste între 23 și 52 de ani, toți din Siriu, ar fi deținut arme în afara cadrului legal și ar fi braconat opt exemplare de urși și cerbi, în vederea consumului propriu și pentru obținerea trofeelor”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii spun că, pentru hărțuirea și uciderea vânatului, bănuiții ar fi stimulat agresivitatea mai multor câini, pe care i-ar fi folosit în actul infracțional, câinii suferind leziuni în timpul braconajului. Potrivit unor surse din anchetă, cei șase localnici din Siriu își antrenaseră opt câini, din diverse rase de ciobănești, astfel încât să ia urma urșilor și cornutelor mari, apoi să treacă la atac.

Într-un astfel de episod, câinii erau serios răniți, mai ales când se încăierau cu urși. Ciobăneștii braconierilor s-au ales cu fracturi, mușcături la cap și zgârieturi unele foarte adânci.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, două arme lungi de foc, o armă de foc scurtă artizanală, două arme de tir sportiv, 11 cartușe cu glonț, cinci cartușe cu alice, 124 de diferite elemente de muniție letală, aproximativ opt kilograme de carne de urs, fragmente osoase și blănuri de urs, trofee cervide, lațuri, topoare și telefoane mobile.

„Față de trei persoane, cu vârste între 23 și 52 de ani, toate din Siriu, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca joi, 22 iunie, să fie prezentați unității de parchet, cu propunerea de sesizare a instanței, în vederea arestării preventive. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău.

Sursa Adevarul

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button