Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Deputații PSD și PNL fac jocurile mafiei păcănelelor

PSD și PNL se află în centrul unui nou scandal, partidele lui Ciolacu și Iohannis sunt acuzate de sabotarea a trei proiecte legislative care vizează impunerea de restricții pentru industria jocurilor de noroc. Aceste proiecte se află în impas, fiind blocate în comisiile Camerei Deputaților.

Unul dintre aceste proiecte este inițiativa „Fără păcănele lângă școli”, o propunere cu un larg suport popular și care a fost adoptată de Senat cu 97 de voturi pentru și una împotrivă. Cu toate acestea, Camera Deputaților, camera decizională în acest caz, pare să fie blocată într-o serie de întârzieri administrative​.

Un aspect neobișnuit și îngrijorător al acestei situații este că proiectele au fost alocate unui număr neobișnuit de mare de comisii raportoare, cinci sau șase în loc de două sau trei, cum este obișnuit. Această practică crește complexitatea procesului, deoarece orice amendament depus în oricare dintre comisii trebuie analizat și acceptat de toate comisiile​. În plus, trei dintre aceste comisii sunt conduse de membri PSD și una de un membru PNL​.

În contextul actual, când dependența de jocurile de noroc este o problemă serioasă în societatea românească, este evident că PSD și PNL par să pună interesele politice ale mafiei păcănelelor înaintea bunăstării cetățenilor. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button