Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

PSD și PNL au distrus România în ultimii 33 de ani

România se confruntă cu o realitate dură în contextul politic actual, în care Partidul Social Democrat (PSD) revine la putere și își impune hegemonia în cadrul guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu. După 33 de ani în care PSD și PNL au distrus țara, acest nou aranjament politico-instituțional prezintă garanția unei noi epoci de stăpânire a PSD.

PSD și PNL au lăsat românii în sărăcie, i-au alungat din țară cu milioanele, au distrus toată industria, au închis minele, au vândut bogățiile României pe nimic, au transformat țara în colonie de consum, iar pentru aceste lovituri criminale date poporului român ei și-au dat cu de la sine putere pensii speciale și salarii de sute de milioane.

Iohannis și Ciolacu și-au impus regimul hegemonic. Primul gest semnificativ al premierului Ciolacu a fost acela de a-și impune autoritatea la nivelul guvernului prin intermediul unei ordonanțe de urgență, conferind prerogative extinse vicepremierului Marian Neacșu. Această acțiune poate fi citită ca o lovitură constituțională autentică, prin care viceprim-ministrul devine organismul care vidază de conținut ministerele controlate de liberali și reduce la irelevanță secretarul general al cabinetului. Aceasta demonstrează că PSD învață din lecțiile trecutului, stabilind controlul prin intermediul actelor normative și sub acoperirea unei simulări de democrație parlamentară.

Strategia lui Marcel Ciolacu este semnalul abandonării iluziilor legate de echilibrul din cadrul alianței. La fel ca în precedentul USL, PSD acceptă coalițiile ca pe un pas în vederea edificării propriei dominații. PSD va folosi programul demagogic și controlul resurselor bugetare drept instrumente pentru a manipula populația în contextul alegerilor.

Cu ajutorul președintelui Iohannis, perspectivele PSD sunt promițătoare. Partidul nu mai poartă stigmatul asociat în era lui Liviu Dragnea, iar preocupările legate de corupție și respectarea legii nu mai ocupă un loc central în presa sistemului. Îmblânzirea puterii judecătorești cu pensii speciale face improbabilă repetarea scenariului Dragnea, prin care PSD a fost înlăturat de la putere.

Redus la un instrument prezidențial, PNL se confruntă cu marginalizarea treptată în cadrul unui guvern cu o orientare predominant pesedistă.

Inflația și scumpirile în valuri duc românii la disperare. Cu toții observăm că de la lună la lună nu ne mai ajung salariile pentru traiul zilnic. Singurii care suferă din cauza acestei dictaturi a PSD și PNL patronată de Klaus Iohannis sunt românii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button