Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Temperaturi de până la 36 de grade. Sfaturi pentru caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă. De asemenea, au fost emise avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi și vijelii.

Codul portocaliu de ploi și vijelii va intra în vigoare astăzi, 23 iunie, ora 20:00 și va rămâne valabil până mâine, la ora 04:00. 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii. 

Temperaturi de până la 36 de grade

ANM a emis însă și o informare meteorologică de caniculă, valabilă astăzi și mâine.  

Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.  

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.  

Sfaturi pentru caniculă:

☀️stai la umbră și evită expunerea la soare la orele prânzului

☀️bea suficientă apă pentru a te hidrata corespunzător

☀️poartă pălării de soare, haine lejere de culori deschise

☀️evită, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare

Sursa Jurnalul

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button