Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

3 cele mai bune alimente care scad zahărul din sânge

Potrivit endocrinologului, anumite alimente, de la laptele de soia până la căpșuni, pot fi deosebit de eficiente pentru a limita o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Diabetul de tip 2 este cauzat de o producție insuficientă de insulină. Fără acest hormon-cheie, nivelul de zahăr din sânge poate atinge cote periculoase, crescând riscul de complicații grave. Din fericire, ajustările dietetice pot face o mare diferență atunci când vine vorba de controlul nivelului de glucoză din sânge, a împărtășit un expert.

Orice alimente vegetale integrale „sunt utile în prevenirea și tratarea diabetului de tip 2.

„Trebuie să ne gândim la „pachetul alimentar”, adică la ceea ce conțin alimentele pe care le consumăm ca întreg – la ce altceva este legat, mai degrabă decât la unul sau doi nutrienți specifici pe care îi conține, cum ar fi fierul sau proteinele”, spune endocrinologul Andreea Popa.

Aceasta este ceea ce face ca alimentele pe bază de plante să fie candidați grozavi, deoarece conțin o mulțime de bunătăți, de la fibre la nutrienți, păstrând în același timp un conținut caloric scăzut. Fibrele sunt deosebit de eficiente pentru diabet, datorită capacității lor de a controla nivelul de zahăr din sânge.

Tofu și proteine din soia

„Proteinele din soia nu conțin colesterol, dar sunt o sursă bogată de grăsimi polinesaturate „bune” și flavonoide, care reduc riscul de diabet prin proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii, îmbunătățind astfel nivelul glicemiei și rezistența la insulină.”

Leguminoase (fasole, linte și năut)

Consumul de leguminoase este asociat în mod constant cu un control mai bun al glicemiei la persoanele cu diabet de tip 2. Fibrele solubile reduc nivelul maxim al glicemiei după masă datorită efectului de gelificare a fibrelor în intestin, în timp ce fibrele insolubile cresc sensibilitatea la insulină.

Fructe de pădure

Efectele benefice ale fructelor de pădure asupra sensibilității la insulină sunt bine documentate.

Efectul oxidativ negativ al alimentelor mai puțin sănătoase poate fi redus semnificativ prin includerea fructelor de pădure, ceea ce, la rândul său, ar trebui să îmbunătățească rezistența la insulină.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button