Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Tentativa de revoltă a lui Wagner a arătat fragilitatea armatei ruse și diviziunile la putere – Macron

Președintele francez Emmanuel Macron, comentând tentativa de revoltă armată din Rusia a mercenarilor din „grupul Vanger”, a declarat că situația arată diviziunile care există în cadrul autorităților ruse și fragilitatea armatei sale.

Macron a făcut aceste declarații într-un interviu acordat publicației La Provence. El a spus că „urmărește evenimentele în fiecare oră, ținând legătura cu principalii parteneri ai Franței”.

Președintele francez dorește să rămână prudent „pentru că situația este încă în curs de dezvoltare. Dar ea arată diviziunile care există în cadrul guvernului rus, precum și fragilitatea atât a armatei sale, cât și a forțelor sale auxiliare, cum ar fi grupul Wagner”.

„Toate acestea ar trebui să ne facă foarte vigilenți și să justifice pe deplin sprijinul pe care îl acordăm ucrainenilor în rezistența lor”, a adăugat Macron.

După cum știți, din seara zilei de 23 iunie, o confruntare practic violentă între șeful PMC Wagner și șefii oficiali ruși se desfășoară în Rusia. Vladimir Putin într-o alocuțiune specială și a vorbit despre război civil și insurecție.

Sâmbătă seara, după o conversație cu autoproclamatul președinte al Belarusului, Alexander Lukașenko, Prigojin a declarat că mercenarii săi întorc coloanele și se întorc în taberele de campanie. Ulterior, s-a aflat că dosarul penal împotriva lui Prigojin va fi închis și că acesta „va pleca în Belarus”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button