Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Corvin Nedelcu remunerat de patru ori mai bine decât președintele Klaus Iohannis

Fostul ministru UDMR al Mediu, Barna Tanczos, l-a înscăunat pe funcția de secretar general pe un controversat pensionar SPP care este remunerat regește din bani publici.

Imediat după ce a ajuns ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos l-a impus ca secretar general pe controversatul pensionar militar trecut pe la SPP Corvin Nedelcu, fost aghiotant al lui Teodor Stolojan, mai cunoscut sub numele de ”Slinosu”. De când a ajuns la Ministerul Mediului, acesta beneficiază lunar lunar, pe lângă pensia militară de 3.844 de lei, o sumă uriașă din, atenție, din șase sinecuri de stat, dintre care în cinci este „membru în organele de administrare”.

Potrivit ultimei declarații de avere aferente anului fiscal 2022 (vedeți documentul în facsimil), cei mai mulți bani i-au intrat anul trecut în buzunare de la Banca Export-Import a României-257.916 de lei, după care 131.603 de lei ca secretar general al Ministerului Mediului, 84.240 de lei de la Administrația Națională de Meteorologie, dar și încă 73.548 de lei de la Romatsa, plus 62.205 de lei Exploatare Sistem Zonal Prahova și 29.168 de lei de la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

Astfel, în buzunarele fostului aghiotant al lui Stolojan au în intrat anul trecut din cele șase sinecuri suma de 539.463 de lei, la care s-a mai adăugat pensia militară de 45.084 de lei. În total, Corvin Nedelcu ”Slinosu” a încasat 638.680 de lei, asta însemnând 53.223 de lei pe lună, adică circa 10.861 de euro. Pe lângă această sumă uriașă, fostul aghiotant al lui Stolojan mai „ciugulește” lunar și o pensie de 3.844 de lei, adică vreo 785 de euro. Practic anul trecut, în conturile lui Corvin Nedelcu a intrat suma totală de 684.808 de lei, ceea ce a reprezentat circa 140.000 de euro, adică vreo 11.650 de euro pe lună. Astfel, actualul secretar general al Ministerului Mediului, pensionarul SPP Corvin Nedelcu este remunerat de aproape patru ori mai mult decât președintele României Klaus Iohannis.

Traseul nababului pensionar: De la SPP la „abonamentul” pe mulți, mulți bani publici

Despre Corvin Nedelcu se știe că este un fost ofițer de armată, trecut la SPP, unde s-a remarcat – cum spuneam – ca fiind aghiotantul lui Teodor Stolojan, pe vremea când acesta era premier. De fapt, la acea vreme, lui Stolojan îi plăcea să hoinărească prin munți, și nimeni din cei care-i asigurau paza nu prea voia să-l însoțească. Dar, într-un final, a fost ales să meargă Corvin Nedelcu, pe care cei din SPP îl botezaseră „Slinosu’”. Ascensiunea acestuia se datorează recomandărilor de partid, adică de PNL, fost PDL, și susținerea pe linie masonică, fiind cunoscut faptul că pe vremea când era secretar general al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, era venerabil în Loja „Izvorul Înțelepciunii”. 

După „lăsarea la vatră” din SPP, Nedelcu a devenit consilier juridic la Upetrom „1 Mai” Ploiești, societatea privatizată ulterior în favoarea unei firme a omului de afaceri Gabriel Comănescu, Aquafor Internațional. De altfel, Nedelcu a fost angajatul firmelor Upetrom și Aquafor Internațional până în 2008. Trebuie subliniat că Nedelcu se laudă cu faptul că, în 2007, a fost cavalerul de onoare la cununia lui Vlad Stolojan, fiul fostului premier. Ulterior, ajungând la Ministerul Educației printr-o ordonanță de urgență promovată, în 2010, o firmă controlată de el a intrat în posesia hotelului și restaurantului de la complexul Olimpia, din Capitală. Practic, prin acea ordonanță, promovată chiar de el, Nedelcu a dat dat un tun financiar de mari proporții la Complexul Sportiv Olimpia din Capitală.

Numele său a fost intens mediatizat în scandalul terenurilor de la Baza sportivă Olimpia din Capitală, pe vremea guvernării Boc, adică prin anii 2009-2010, când ministru al Educație era Daniel Funeriu. O perioadă s-a aciuat pe lângă fostul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu ocupându-se de „logistica mișcării politice” a acestuia. După aceea, ”Slinosu” a fost propulsat din zona serviciilor în zona asigurărilor financiare, ocupând posturi importante în ASF, în același timp având acțiuni în mai multe firme private. Tot Corvin Nedelcu este prins într-un scandal uriaș cu firme de la Cluj, din zona de influență a lui Emil Boc, scandal în care a intervenit direct OLAF-ul că era vorba de bani europeni.

Sursa Puterea

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button