Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

Comisia Europeană îngheață o parte din fondurile UE pentru România

Comisia Europeană a decis să înghețe 53 de milioane de euro din fondurile de reconstrucție pentru România din cauza nerespectării de către această țară a două etape intermediare legate de sectorul energetic.

După ce a primit prima tranșă de 6,3 miliarde de euro dintr-un total de 30 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi și granturi pe care urmează să le primească Bucureștiul în cadrul planului de redresare al UE, România a solicitat o a doua tranșă de 2,8 miliarde de euro, pe baza a 49 de etape și două obiective.

Însă Comisia Europeană a anunțat marți că două etape legate de investițiile în energie nu au fost îndeplinite de România. Prin urmare, Comisia a înghețat fonduri în valoare de 53,36 milioane de euro și a acordat României șase luni pentru a îndeplini celelalte două etape intermediare.

În urma anunțului, prim-ministrul român Marcel Ciolacu a declarat că țara va îndeplini cerințele necesare „într-un ritm accelerat”. El a adăugat că prioritatea este acum îndeplinirea etapelor intermediare legate de următoarea a treia cerere de plată.

„Miercuri vom mai face un pas prin votul în Parlament pentru legea specială de reformă a pensiilor”, a spus Ciolacu, adăugând că „în această vară reformele au prioritate față de concediile funcționarilor publici”.

Printre reformele pe care România trebuie să le implementeze pentru a obține undă verde pentru a treia cerere de plată se numără și reforma pensiilor speciale.

Printre reformele pe care România trebuie să le implementeze pentru a primi undă verde pentru o a treia cerere de plată se numără reforma pensiilor speciale.

Ca un prim pas pentru deblocarea fondurilor UE, parlamentarii români au votat luni pentru eliminarea pensiilor speciale și intenționează să voteze miercuri un proiect de reformă.

Încercările anterioare ale autorităților române de a desființa aceste pensii au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională.

Fondul de redresare al Uniunii Europene a fost înființat pentru a ajuta țările UE să se redreseze în urma pandemiei COVID-19. Statele primesc fonduri de la acesta după ce sunt îndeplinite condițiile necesare din planurile lor naționale de reconstrucție.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button