Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Francezii au donat 800.000 de euro pentru familia polițistului acuzat de uciderea unui adolescent

Un fond a fost creat în Franța pentru a sprijini familia polițistului acuzat de uciderea adolescentului Nael, care a dus la revolte în țară.

Se menționează că, până luni dimineață, 825.213 de euro au fost donați în acest fond. Acesta a fost înființat de fostul purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale franceze de extremă dreapta Eric Zemmour, Jean Messia, a doua zi după moartea celui decedat.

„Sprijin pentru familia lui Florian M., un ofițer de poliție din Nanterre care și-a făcut meseria și care plătește acum un preț ridicat pentru aceasta”, se arată în descrierea fondului.

În același timp, inițiativa a stârnit furia multor internauți, în special în rândul politicienilor de stânga.

„Întăriți o ruptură deja existentă prin participarea la susținerea unui polițist care este anchetat pentru omor voluntar”, a scris primul secretar al Partidului Socialist Francez, Olivier Faure, cerând închiderea fundației.

Eric Botorel, deputat al partidului prezidențial Renaissance, a criticat, de asemenea, crearea fondului, afirmând că „alocarea a câteva sute de mii de euro unui polițist anchetat pentru uciderea lui Nael este obscenă și scandaloasă”.

Se știe, de asemenea, că a fost creat un alt fond pentru a sprijini familia polițistului, unde s-au strâns peste 53.000 de euro.

Revoltele au fost declanșate de moartea unui șofer în vârstă de 17 ani împușcat mortal de poliție în timpul unui control în trafic în apropiere de Paris. Revoltele au început pe 27 iunie și s-au extins în mai multe orașe în fiecare noapte.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button