Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

Șeful AUR susține că România se afundă din ce în ce mai mult în datorii

Șeful Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a intervenit în problema pensiilor de serviciu. George Simion a spus cum ar rezolva această dilemă și ce ar face, în cazul în care ar fi premier al României.

„Dacă aş fi George Simion, premier AUR, aş face 300 de parlamentari. Aş face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aş reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori. Îmi pun în cap 500.000 de membri de partid, oamenii care parazitează instituţiile statului. Se poate face digitalizare dar nu este în favoarea partidelor”, a declarat George Simion.

De asemenea, acesta a spus și că „tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă”.

„În 2021 am făcut iniţiativă: să impozităm orice pensie mai mare decât salariul preşedintelui. Nu mai poţi interveni pe nişte drepturi care s-au acordat deja. Poţi trece Poliţia, magistratura la o vârstă de pensionare de 65 de ani, pe contributivitate. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă.

Ei o fac special într-un mod neconstituţional, va fi respinsă de CCR. Domnul Simonis şi domnul Ciolacu o fac populist. Subiectul este: cum facem rost de bani ca să acoperim fondul de pensii şi salarii, cum reducem taxarea muncii?

Am văzut cele 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, se afundă din ce în ce mai mult în criză. În loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea 1 miliard de euro pentru tancuri”, a mai spus George Simion.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button