Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Biden a discutat cu Erdogan despre Ucraina și Suedia în NATO

Duminică, 9 iulie, președintele american Joe Biden a discutat cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan înaintea summitului NATO de la Vilnius. 

Se menționează că au discutat despre gama de probleme care vor fi examinate de liderii NATO la summit, au exprimat angajamentul comun de a continua să sprijine Ucraina și au luat în considerare eforturile de consolidare a legăturilor bilaterale.

De asemenea, Biden și-a exprimat dorința de a admite Suedia în NATO cât mai curând posibil, notează Casa Albă.

În același timp, biroul de legătură al Administrației Prezidențiale turce spune că s-a discutat despre situația privind posibila aderare a Ucrainei la NATO, perspectivele Suediei de a adera la Alianța Nord-Atlantică, livrarea de avioane de luptă F-16 către Turcia și procesul de aderare deplină a Turciei la UE.

Liderii au convenit să organizeze o întâlnire față în față la Vilnius, unde va avea loc summitul NATO la 11-12 iulie, și să discute în detaliu relațiile bilaterale turco-americane și problemele regionale.

În timpul comunicării cu Biden, Erdogan a declarat că Suedia a făcut anumiți pași în direcția bună prin modificarea legislației antiteroriste. În același timp, potrivit președintelui turc, acțiunile publice ale susținătorilor organizațiilor kurde PKK/PYD/YPG, pe care Ankara le numește teroriste, „anulează pașii făcuți”.

El a remarcat că este greșit să se facă o legătură între cererea Turciei pentru F-16 și aderarea Suediei. În același timp, Erdogan i-a mulțumit președintelui american pentru că a sprijinit cererea Ankarei pentru aceste avioane de luptă.

Erdogan a declarat că Turcia este „principială și onestă” în ceea ce privește aderarea la UE și dorește ca principalele țări UE și conducerea UE să dea o declarație clară de sprijin pentru aderarea Turciei la summitul de la Vilnius.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button