Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

România va începe luna viitoare pregătirea piloților ucraineni pe F-16

România va începe să antreneze piloți ucraineni pe avioane de luptă F-16, probabil luna viitoare. CNN a citat o sursă familiarizată cu negocierile în curs de desfășurare.

Se menționează că a fost aleasă o bază aeriană din România pentru antrenarea ucrainenilor. În prezent, România are 16 avioane de luptă F-16, iar alte 32 sunt planificate să fie livrate din Norvegia până la sfârșitul anului 2024.

Sursa citată a precizat că antrenamentul include și solicitarea României pentru un simulator de zbor F-16 de la producătorul avionului, Lockheed Martin.

România are aproximativ zece instructori români calificați care au zburat peste 2.000 de ore pe acest avion. Trei sau patru avioane de vânătoare F-16 din actuala escadrilă românească ar putea fi desfășurate în orice moment în misiunea de antrenament, a adăugat sursa.

Durata programului de pregătire nu a fost încă stabilită, dar ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat marți că speră să obțină rezultate în termen de șase luni.

Reznikov a semnat marți, în cadrul unui summit NATO desfășurat în Lituania, un memorandum cu 11 state membre ale coaliției, care definește condițiile de pregătire a piloților ucraineni pe avioane de luptă F-16.

Statele membre ale „coaliției de luptă” au convenit, de asemenea, că antrenamentul piloților ucraineni pentru a pilota avioane de vânătoare F-16 occidentale va începe în Danemarca în luna august.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button