Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Stoltenberg, despre nemulțumirea lui Zelenski: „Ucraina este în război, oamenii mor în fiecare zi”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că înțelege reacția negativă a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la rezultatele summitului de la Vilnius, care a refuzat să definească un calendar clar pentru acordarea statutului de membru al Kievului.

Stoltenberg a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, după summitul NATO de la Vilnius.

Comentând cuvintele lui Zelensky, care a calificat drept „absurde” deciziile asupra cărora liderii NATO au trebuit să cadă de acord, Stoltenberg a subliniat că „înțelegem cu toții situația extrem de dificilă în care se află Ucraina”.

„Este în război, oamenii mor acolo în fiecare zi, contraofensiva este respinsă cu înverșunare de trupele rusești, sunt mine terestre și acțiuni militare brutale din partea Rusiei”, a spus el.

Secretarul general a adăugat că situația de pe câmpul de luptă din Ucraina este motivul pentru care Ucraina a cerut în repetate rânduri mai mult sprijin, iar „aliații l-au sporit treptat, inclusiv sisteme de arme mai avansate”.

Amintind decizia summitului de la Vilnius privind Kievul, Stoltenberg a subliniat că aceasta este „cea mai puternică expresie a căii de urmat, semnalul general al apartenenței Ucrainei la această Alianță”.

Reamintim că, cu o zi înainte, Zelensky a criticat dur discuțiile despre potențialul drum spre aderarea Ucrainei la NATO.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button