Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ISTORIE

17 iulie 1821: Lupta de la Slobozia. Cetele de panduri, rămase fără Tudor Vladimirescu

1821: Lupta de la Slobozia. Cetele de panduri, rămase fără Tudor Vladimirescu, au fost înfrânte de turci. Printre cei luaţi prizonieri se afla şi Papa, fratele lui Tudor Vladimirescu. Este sfârşitul revoluţiei

1945: A avut loc Conferinţa de la Potsdam a şefilor de stat şi guvern ai URSS, Marii Britanii şi SUA, consacrată reglementării situaţiei postbelice în Europa.

1950: Au fost arestaţi cetăţenii americani Julius şi Ethel Rosenberg, acuzaţi de spionaj în favoarea Uniunii Sovietice.

1955: A fost inaugurat parcul de distracţii – „Disneyland”, cu mult fast, în prezenţa a peste 30000 de vizitatori veniţi de pretutindeni. Ceremonia a fost transmisă în direct de televiziune. (sudul oraşului Los Angeles, SUA)

1985: 17 state au fondat, la Paris, Agenţia de Coordonare a Cercetărilor Europene – EUREKA – (European Research Co-ordination Agency).

1995: Prima Reuniune în formula „16+1” a NATO, cu participarea ţărilor membre ale Alianţei şi a Rusiei. A fost semnat acordul interimar de parteneriat şi cooperare economică între Uniunea Europeană şi Rusia. (Bruxelles). 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button