Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabile luni în toata țara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis atentionari Cod galben si Cod portocaliu de canicula si disconfort termic ridicat, valabile luni, in toata tara.

Conform prognozei de specialitate, in 17 iulie, va fi Cod galben de canicula si disconfort termic ridicat in vest, sud, sud-est si local in centru, unde valul de caldura se va intensifica.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar minimele se vor incadra intre 17 si 25 de grade.

Luni, valul de caldura va continua sa se intensifice si va fi canicula in toate zonele de campie si de podis. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 17 si 23 de grade.

De asemenea, luni va fi Cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti, Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si in sudul Moldovei, unde valul de caldura va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor inregistra temperaturi maxime in general de 37 – 39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa intre 18 si 24 de grade.

Judetele aflate sub Cod portocaliu de canicula sunt: Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Galati, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, precum si municipiul Bucuresti.

ANM atrage atentia ca valul de caldura si disconfortul termic vor persista marti (18 iulie) in regiunile vestice, sudice si sud-estice, iar miercuri si joi (19 si 20 iulie) in cele din jumatatea sudica a teritoriului.

Sursa Aktual24

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button