Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Mărturii dintr-un „lagăr” de bătrâni condus de vicepreședintele PSD: „Mama mi-a spus că le schimbau bătrânilor pamperșii fără să îi mai și spele” Video

Marturii revoltatoare despre modul in care sunt tratati batranii in caminul Seniors Heaven din Bucuresti, care este detinut de vicepresedintele PSD Sector 4, Cosmin Barbalau, liderul consilierilor locali PSD din acest sector.

O bucuresteanca a declarat pentru aktual24.ro ca l-a retras pe tatal ei din acest camin dupa numai trei zile, revoltata de modul in care era tratat. „Este o totala lipsa de empatie, este o doar o afacere pe bani, doar banii conteaza”. ne-a spus bucuresteanca. Ea a refuzat sa ii fie publicat numele, insa ne-a transmis imagini din acest camin.

„L-am internat pe tata pe 26 iunie in acest camin, la recomandarea sorei mele, care lucreaza la primarie. Tatal meu are 81 de ani, are diabet, dementa si Alzheimer. Cand am sosit cu el acolo, am fost intampinati de Florina Barbalau (mama lui Cosmin Barbalau, vicepresedintele PSD Sector 4). Totul parea frumos.

Marti, a doua zi, m-am dus sa il vizitez, insa mi s-a interzis sa il scot in curte. Tata mi-a spus ca mancarea este oribila.

Miercuri, am vazut pe camere ca tatei i s-a facut rau, aveam acces la camerele video postate pe holuri, nu si in camere. Am vazut ca i-au luat tensiunea si l-au dus imediat inapoi in camera.

Joi, uitandu-ma iar pe camera, am vazut tatalui meu iar i s-a facut rau dupa ce a mancat. Am vazut ca i-au luat tensiunea si l-au lasat pe o canapea. Am plecat imediat de la serviciu si am chemat salvarea, am facut 20 de minute pana la camin. Asistentele din camin nu s-au gandit sa cheme ambulanta. Cand m-au vazut ca intru pe poarta, una dintre ele s-a lovit cu palma peste frunte: ‘Aoleo’.

Cand a venit salvarea, o angajata a centrului a spus ca ‘tata este un pic lesinat’. Au spus ca nu are nimic, in conditiile in care era inconstient de 45 de minute. M-au dat afara pe usa, sa astept in strada.

Apoi l-au pus intr-un scaun cu rotile si l-au dus la salvare, a fost transportat la Spitalul Sf. Ioan. Nu l-au tinut la spital si l-au trimis inapoi la camin. Am primit telefon de la spital apoi ca nu l-au mai primit inapoi in camin, l-au lasat in plina noapte in strada. Au spus ca a fost reziliat contractul. Au refuzat sa returneze banii”, ne-a relatat bucuresteanca.

Ea a spus ca familia semnase un contract prin care urma sa plateasca 3.000 de lei pe luna pentru batran.

„Am constatat o lipsa totala de empatie, este doar o afacere, conteaza doar banii”, a precizat bucuresteanca. Ea a mentionat ca a sesizat, saptamana trecuta, Directiile de Asistenta Sociala a Sectorului 4 si a Capitalei, insa nu a primit niciun raspuns.

„Este ca in filmul Ziua Cartitei acolo. Am vazut pe camere, batranii sunt scosi pe hol in scaun cu rotile si lasati acolo toata ziua, de dimineata pana seara. Nu ii plimba nimic. Este aceeasi imagine in zile diferite, la ore diferite”, a adaugat femeia.

Iata imagini din camin, in dreapta sus sunt orele la care au fost inregistrate. Batranii sunt lasati in aceeasi pozitie.

Si alti apartinatori s-au plans de modul in care sunt tratati batranii in caminul lui Barbalau. Iata o postare pe pagina de Facebook a caminului Seniors Heaven.

„Nu recomand acest camin. S-au purtat execrabil, personalul medical si patroanele. Totala lipsa de respect fata de oameni. Am chemat politia ca sa pot sa o iau pe mama de acolo”, a scris o femeie.

Am contactat-o pe doamna care a lasat acest mesaj si ne-a relatat prin ce a trecut cu mama ei in caminul Seniors Heaven.

„Mama mi-a spus ca le schimbau batranilor pampersii fara sa ii mai si spele”

„Mama are 89 de ani, are Alzheimer. Eu nu sunt in tara, am decis la mearga la acest camin in august 2022 dupa ce mi-a fost recomandat de o cunostinta care lucreaza la primarie. O prietena a din Bucuresti a mers cu ea acolo.

Cand am inceput sa sun sa vorbesc cu ea, doamnele de acolo erau foarte suparate, ‘De ce sunati atat de des?’. Au lasat-o pe mama sa vorbeasca trei minute cu mine dupa care i-au luat telefonul din mana. Mi-au transmis ‘Veniti sa o luati de aici!’.

Am venit imediat in tara si am fost sa o vizitez. Au scos-o pe mama pe veranda si nu m-au lasat sa ma apropii de ea. Mi-au spus ca sta intr-o camera la parter de 3 persoane, insa mama mi-a spus ca au dus-o intr-o camera la etaj, de 5-6 persoane, ca in cazarma. Nu m-au lasat sa vad camera, nu am vazut decat veranda, foarte prafuita.

Au chemat politia cand am insistat sa vad camera. Apoi au sustinut ca nu o lasa pe mana mea, pentru ca mamei i-ar fi teama de mine. Cand a auzit mama, i s-a ridicat tensiunea, am chemat si eu politia. S-au comportat oribil, si personalul si patroana. M-au jignit, m-au facut nebuna”, ne-a relatat femeia.

Ea ne-a mai spus ce i-a povestit mama ei despre ce a vazut in acel camin. „Mama mi-a spus ca le schimbau batranilor pampersii fara sa ii mai si spele. Bataie de joc cum au grija oamenii astia de batranii nostri”, a subliniat femeia.

Iata ce a relatat batrana in fata fiicei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button