Se prepară un număr oarecare de borcane de dovlecei, deoarece sarea, zahărul și oțetul sunt pe borcan.
Ingrediente:
1,5 litri :
20 g sare
50 g zahăr
50 g oțet (9%)
3 litri :
40 g sare
100 g zahăr
100 g oțet (9%)
Mod de preparare:
Pentru acești dovlecei am folosit un amestec pentru castraveți la conservă, sau puteți folosi ierburi și condimente proaspete. În orice variantă se dovedește foarte gustos.
În borcanele pregătite cu dovlecei se toarnă apă clocotită, se acoperă cu capace (sterilizate în prealabil) și se lasă să se răcească.
Apoi turnați apa într-o cratiță și aduceți-o din nou la fierbere.În acest moment, în fiecare borcan se adaugă sarea, zahărul, oțetul și condimentele (dacă sunt verdețuri, le punem în borcane împreună cu dovleceii).
Se umple cu apă clocotită pentru a doua oară și se rulează. Apoi se întorc cu susul în jos și se lasă să se răcească complet.
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!