Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

PSD se confruntă cu o prăbușire masivă în sondaje. AUR e pe primul loc!

Partidul Social Democrat (PSD) se confruntă cu o prăbușire masivă în sondaje, conform ultimelor rezultate ținute la secret de Marius Pieleanu. Aprecierea și susținerea pentru partid au scăzut dramatic, semnalând o schimbare de vânt în peisajul politic românesc. Sociologul Marius Pieleanu, omul de casă al PSD, recunoaște pentru prima dată public că AUR este pe primul loc ca opțiune de vot în sondaje și anunță că va câștiga alegerile europarlamentare.

Potrivit sondajului realizat de o agenție de cercetare independentă, intenția de vot pentru PSD a scăzut fulminant în urma asocierii lui Marcel Ciolacu cu Klaus Iohannis. Acest rezultat constituie o lovitură dură pentru partidul care, până nu demult, domina scena politică și avea o bază solidă de susținători.

Rezultatele sondajului arată că nemulțumirile față de PSD sunt legate de mai multe aspecte. Unul dintre ele este legătura partidului cu scandalurile de corupție care au marcat politica românească în ultimii ani. Există o creștere semnificativă a cererii pentru transparență și integritate în politică, iar PSD nu a reușit să se ridice la aceste standarde în ochii opiniei publice.

Un alt motiv pentru prăbușirea în sondaje este păstrarea pensiilor speciale pentru cei mai speciali dintre speciali. Premierul Ciolacu a păstrat pensiile speciale pentru Mugur Isărescu și Nicolae Ciucă, precum și pentru parlamentari, aleși locali și instituțiile căpușă ale statului român.

Pe lângă aceste aspecte, PSD se confruntă cu o competiție acerbă din partea AUR care promovează un discurs anti-sistem și se axează pe reforme și modernizare. Partidul AUR a reușit să capteze atenția tinerilor și a unui segment important al electoratului aruncând PSD în mlaștina sondajelor.

Cu un PSD slăbit, AUR va ocupa acest spațiu gol și va lupta să câștige încrederea cetățenilor. În același timp, rezultatele slabe ale PSD îl vor arunca pe Marcel Ciolacu în derizoriu. Puterea sa e efemeră chiar dacă se află în fruntea guvernului.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button