Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

Facturarea electronică devine obligatorie pentru firmele din România

Schimbare majoră de la 1 ianuarie 2024 pentru firmele din România. Facturarea electronică va fi obligatorie. Anunțul a fost făcut joi, 27 iulie, de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Mai exact, persoanele impozabile vor fi nevoite să emită facturi electronice între ele. Această măsură va ajuta la combaterea fraudei și evaziunii fiscale din țara noastră, potrivit ministrului.

„Datorită unei decizii luate astăzi de Consiliul Uniunii Europene, de la 𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒 facturarea electronică va obligatorie pentru toate tranzacțiile între firme”, a transmis ministrul Finanțelor.

„Este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanțurile de fraudare în materie de TVA, aspect foarte important în eforturile noastre de a crește gradul de colectare și a proteja bugetul public”, a adăugat Marcel Boloș.

Este vorba de decizia Consiliului UE 1.553/2023 care a apărut în Jurnalul Oficial al UE. Aceasta a fost aprobată la data de 25 iulie 2023, arată avocatnet.ro, cu privire la această schimbare.

„România este autorizată să accepte numai facturi emise de persoane impozabile stabilite pe teritoriul României sub formă de documente sau mesaje în format electronic.

România este autorizată să prevadă că utilizarea facturilor electronice emise de persoane impozabile stabilite pe teritoriul României nu face obiectul acceptării de către destinatarul stabilit pe teritoriul României.”, se arată în decizia autorităților europene.

Marcel Boloș: „Fiecare tranzacție este înregistrată în mod unic”

Marcel Boloș adaugă faptul că implementarea acestei măsuri oferă o garanție privind o „înregistrare precisă și verificabilă” a tranzacțiilor. În acest fel, se va afla dacă acestea respectă reglementările fiscale.

Totodată, facturarea electronică obligatorie va înlătura riscul utilizării facturilor false sau publicat. Acest lucru va fi posibil deoarece fiecare tranzacție se va înregistra în mod unic.

Sursa Fanatik

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button