Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

România în derivă: Emigrarea masivă amenință să ne șteargă viitorul

România trece printr-o adevărată tragedie demografică. În urmă cu doar un deceniu, România vibra de speranță cu 100.000 de nou-născuți în primele șase luni ale anului. Astăzi, această cifră s-a prăbușit la un firav 70.000. Dar ce s-a întâmplat? Cum a ajuns „grânarul Europei” să se confrunte cu o asemenea secetă demografică?

Răspunsul este simplu, dar dureros: eșecul cronic al clasei politice.

De-a lungul anilor, clasa politică românească a fost mai preocupată de propriile interese și de jocurile de putere decât de viitorul națiunii. În loc să investească în educație, sănătate și infrastructură, politicienii au ales să ignore nevoile reale ale populației. Rezultatul? O generație întreagă de tineri care se simt abandonată și fără speranță.

Numărul mare de copii născuți de români în străinătate este o altă palmă dată indolenței politice. Acești copii, care ar fi putut crește pe meleagurile natale, sunt aduși pe lume în țări străine din cauza lipsei de oportunități și a condițiilor precare din România. Părinții lor au ales să își caute un viitor mai bun departe de casă, departe de promisiunile goale ale politicienilor.

Este timpul ca clasa politică să se trezească la realitate și să își asume responsabilitatea. România nu își poate permite să își piardă viitorul. Fiecare copil care nu se naște aici, fiecare tânăr care alege să plece, este o pierdere imensă pentru națiune.

În loc de promisiuni deșarte și retorică goală, avem nevoie de acțiune. Avem nevoie de lideri care să pună nevoile populației înaintea propriilor interese. Până atunci, ne vom confrunta cu consecințele tragice ale neglijenței și indiferenței politice.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button