Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Protestul AUR: Jandarmii au aplicat şase amenzi şi au deschis un dosar penal

Jandarmii au aplicat şase amenzi pentru nereguli constatate la protestul organizat joi de AUR la Ministerul Sănătăţii împotriva „vaccinării obligatorii”, fiind întocmit şi un dosar penal pentru loviri.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, ca urmare a nerespectării prevederilor legale şi a evenimentelor petrecute pe timpul desfăşurării protestului, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.700 de lei, după cum urmează: 5 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice; o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, a fost întocmit un act de sesizare cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în conformitate cu prevederile art. 193 Cod penal, scrie Agerpres.

Câteva sute de oameni au protestat joi în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, susţinând că se opun „vaccinării obligatorii”.

Un bărbat, cunoscut ca „stegarul dac”, s-a urcat pe faţada Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, un jurnalist a fost lovit de un bărbat în timpul protestului, agresorul fiind extras de jandarmi din mulţime şi dus la o secţie de Poliţie.

Reprezentanţi ai AUR au îndemnat participanţii să blocheze accesul în Ministerul Sănătăţii, încercând ulterior să pătrundă în interiorul clădirii, însă au fost împiedicaţi de jandarmi. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

1 comentariu

  1. George Simion a spus clar că protestul NU a fost organizat de AUR, ci de Societatea Civilă. A îndemnat doar la susținerea acestuia, așa cum este și normal. Rog luați legătura cu cei de la AUR, și corectați această ”știre” (cum că AUR a organizat, a făcut, adres,…).

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: